Theo Dekkers

AED-apparaat geregeld voor wooncomplex

Theo verricht veel werk voor de Vereniging Van Eigenaren van het wooncomplex waar hij woont. Zo onderhoudt hij de tuinen bij het complex en zorgt ervoor dat alles er netjes uit blijft zien.

In 2020 ontbrak er echter nog één ding en dat was een AED-apparaat, een automatische ‘hartstarter’ die kan worden gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand. Theo had in het Carillon gelezen dat de gemeente waarde hecht aan AED-apparaten in woonomgevingen en er behoefte aan was  in Kerkdriel, dus dacht Theo “dat ga ik eens proberen voor elkaar te krijgen voor ons wooncomplex.”

Aangezien er doorgaans oudere bewoners zijn en daardoor mogelijk de kwetsbaarheid hoger is, was er misschien ook wel behoefte aan een AED-apparaat..

Aangezien dit privé bekostigd moest worden, heeft Theo de ruim 50 appartementeigenaren gevraagd of zij wilden meedoen en bijdragen en nagenoeg iedereen reageerde enthousiast. Iedereen wil toch immers geholpen worden als je ineens hartproblemen krijgt? Ook diverse ondernemers en de gemeente Maasdriel stonden positief tegenover dit initiatief en zij hebben een financieel bedrag toegekend.

Vervolgens heeft Theo een en ander in gang gezet en in vier maanden was de aanschaf gerealiseerd. Het is een veilig gevoel dat de AED er nu hangt en gelukkig is het nog niet nodig geweest om er gebruik van te maken. Inmiddels zijn er ook BHV’ers, die weten hoe het apparaat werkt.

Het is goed om je steentje bij te dragen en dat geeft een goed gevoel om te zien dat het resultaat geeft.

Het was goed om de buren zo te spreken en het verstevigt de contacten met elkaar. Regelmatig  maken ze een praatje of drinken ze koffie met elkaar. Tegenwoordig is iedereen gejaagd. Theo is net met pensioen. Hij zou best nog kunnen werken maar hij vindt het belangrijk om tijd te besteden aan dit soort projecten en vrijwilligerswerk en dat geeft een groot gevoel van voldoening.

wil je meer weten over vrijwilligerswerk?

We bespreken graag de mogelijkheden!
Share on facebook
Scroll naar top