Peter Penders, Jan Verploegh, Johan van Eck

Dorpsvereniging d’n Treffer, Kerkwijk

Peter, Jan en Johan doen alles voor Dorpsvereniging d’n Treffer in Kerkwijk. Je hoeft ze maar te bellen en ze staan als eerste klaar. Tenten neerzetten, klussen, opbouwen pop-up café, onderhoud aan de pipowagen die wordt gebruikt als rijdende horecavoorziening. Je kan het zo gek niet bedenken of ze regelen het wel.

Dorpvereniging d’n Treffer organiseert sociale en culturele activiteiten voor alle inwoners van jong tot oud in Kerkwijk en omliggende dorpen. Zo zijn er uiteenlopende jaarlijks terugkerende activiteiten zoals het Koningsfestival; een horecaplein tijdens de schoolmarkt; burendag met een feestavond; de intocht van Sinterklaas en twee feestweken gedurende de kerstvakantie in pop-up café Truuske. Ook de opbouw van dit café is in goede handen bij deze drie enthousiaste vrijwilligers.

Gewoon lekker bezig zijn, het gezellig met elkaarhebben en leuke contacten hebben.

Online activiteiten
Vanaf de oprichting van de vereniging, circa tien jaar geleden doen Peter, Jan en Johan actief mee. Gewoon lekker bezig zijn, het gezellig met elkaar hebben en leuke contacten hebben, dat is waar ze het voor doen. Er zit geen druk op en het is heerlijk ongedwongen, met op zijn tijd lekker een biertje of een kop koffie drinken met elkaar.

Ieder heeft zijn eigen taak. Peter rijdt altijd de trekker voor de pipowagen, de rijdende horecavoorziening, terwijl Johan graag wandelt en folders van de vereniging huis-aan-huis bezorgt. Jan is handig met timmeren en pakt vaak die taken op. Zo vullen ze elkaar goed aan.

Er is niets dat niet leuk is, alleen was het jammer dat er bijna een heel jaar geen fysieke evenementen konden plaatsvinden vanwege de coronapandemie. Maar gelukkig heeft het bestuur diverse leuke online activiteiten georganiseerd zodat er toch goed contact bleef met de dorpsbewoners. En de uitdaging is nu om ná de coronaperiode weer mee te helpen aan de opbouw bij activiteiten, alles weer net zo netjes of misschien nog wel beter te kunnen regelen als voor de pandemie.

De dorpsvereniging waardeert het dat  nieuwe inwoners zich aansluiten en hun betrokkenheid en interesse  tonen. Het is goed voor de contacten en maakt dat men een trotse inwoner is van Kerkwijk.

Meer informatie: www.dntreffer.nl

wil je meer weten over vrijwilligerswerk?

We bespreken graag de mogelijkheden!
Share on facebook
Scroll naar top