Annet Bras

Gastvrouw kasteel Ammersoyen

Annet werkt als vrijwillig gastvrouw bij kasteel Ammersoyen in Ammerzoden. Ze ontvangt de gasten, bemenst de entree, de kassa en de winkel..

Op naar een nieuwe invulling voor vrijwilligerswerk

Toen Annet en haar man naar de Bommelerwaard verhuisden, ging ze op zoek naar vrijwilligerswerk. Niet alleen om mensen te leren kennen maar ook omdat ze in haar vorige woonplaats ervaren had hoe waardevol het kan zijn om vrijwilligerswerk te doen. 

Doordat er in haar naaste familie iemand opgenomen werd in een hospice kwam Annet in aanraking met de vrijwilligers daar. Ze maakte van dichtbij mee dat vrijwilligers écht een verschil kunnen maken. Al snel ging ze zelf aan de slag binnen het hospice.  ‘ Echt zorgen ligt me niet zo; maar koken…ja, daar kon ik wel iets mee’  zegt Annet. Het was fijn om iets te kunnen betekenen voor de mensen in het hospice. Dat gevoel wilde ik graag meenemen naar de Bommelerwaard en daar ook inzetten.

In eerste instantie waren de pijlen hier ook gericht op “ iets met koken”  maar uiteindelijk, na een prettige kennismaking met de vrijwilligerscoördinator van kasteel Ammersoyen, ging Annet aan de slag als gastvrouw bij het kasteel.

Vrijwilligerswerk geeft, naast mijn betaalde baan, een invulling aan je leven waarbij je een ander helpt met iets dat je zelf ook leuk vindt om te doen. Een ‘perfecte combinatie’ noem ik dat.

Gastvrouw bij kasteel Ammersoyen

Het contact met de bezoekers is altijd leuk; of ze nu verregend binnenkomen of hun entreeticket niet kunnen vinden – het is een dagje uit en dat levert leuke en diverse interactie met de bezoekers op. Kinderen vinden het kasteel vaak indrukwekkend en het bezoek begint voor hen dan ook vaak met een ‘zoektocht’ naar de eerste trap in het kasteel. Bezoekers zijn vaak verbaasd zo’n mooie en beetje verborgen parel te vinden in Ammerzoden. ‘Het is ontzettend leuk als mensen na afloop nog even teruglopen  naar de entree om te vertellen dat ze genoten hebben van het kasteel’ geeft Annet aan. Dat is toch waar ik mijn energie weer uithaal. 

Doen wat bij je past combineren in je rol als vrijwilliger – waar dan ook – dat is belangrijk. Soms zeggen mensen; word je ervoor betaald? In het dagelijks leven heb ik een commerciële functie maar bij vrijwilligerswerk moet je je echt afvragen of er tegenover alles wat je doet een financiële vergoeding moet staan. Denk daar zelf maar eens over na.

wil je meer weten over vrijwilligerswerk?

We bespreken graag de mogelijkheden!
Share on facebook
Scroll naar top