Marijke van Heusden-Juijn

Activiteitencommissie Nieuwaal

Marijke is circa twee jaar vrijwilliger bij de Activiteitencommissie Nieuwaal.

Met zes collega vrijwilligers organiseert zij vier à vijf keer per jaar activiteiten voor jong en oud, zoals burendag, zeepkistenrace, lasergamen, stamppottenbuffet of een barbecue. Deze activiteiten vinden doorgaans plaats bij het trapveldje bij de speeltuin.

Het organiseren van de activiteiten is erg leuk om te doen en de gezelligheid met de mensen onderling, geeft veel blijdschap.

Sommige inwoners twijfelen wel eens of durven niet te komen naar een activiteit omdat ze niemand kennen maar als blijkt dat ze dan toch komen en het vervolgens heel erg naar hun zin hebben en enthousiast de deur uitgaan, dat geeft Marijke grote voldoening dat ze daaraan heeft bijgedragen. 

Actief zijn maakt mensen gelukkig en blij.

Iedereen is welkom bij de dorpsactiviteiten en de commissie probeert alle inwoners erbij te betrekken, van jong tot oud en voor gezinnen. Vooral laagdrempelig houden en dat iedereen mee kan doen, rekening houdend met een klein budget.

Marijke is wel eens onzeker of er wel genoeg mensen zich aanmelden voor een activiteit, maar vaak komen er juist te veel. En dan is ze weer tevreden en opgelucht.

Voor dit vrijwilligerswerk heb je geen specifieke kennis nodig. Gewoon er lol in hebben en  met elkaar vul je elkaar goed aan. Ze hebben een fijn team! En heel veel mensen helpen mee. Als er een oproep doen, zijn inwoners meteen bereid de handen uit de mouwen te steken.

In coronatijd probeerde de commissie de activiteiten aan te passen. Zo organiseerde ze bijvoorbeeld een kleurplatenactie of het maken van een puzzel die de mensen zelf thuis konden maken. De activiteitencommissie probeert goed contact met de dorpsbewoners te blijven houden.

De echtgenoot van Marijke zit ook in activiteitencommissie. Vergaderingen waren vaak thuis die ze regelmatig aanhoorde en zelf al mee dacht en toen dacht ze ‘ik wil zelf ook wel mee organiseren’.


wil je meer weten over vrijwilligerswerk?

We bespreken graag de mogelijkheden!
Scroll naar top