Hans Kremers

Verpleeg- en verzorgingshuis Zonnelied, Ammerzoden

Sinds 2015 doet Hans vrijwilligerswerk bij het Zonnelied in Ammerzoden. Hij had ervaring met familie in het verpleeg- en verzorgingstehuis en zag hoeveel verschil je kan maken als vrijwilliger voor de bewoners. Hij begon als gastheer op de afdeling met bewoners met dementie.  Dat deed hij met veel plezier.

Later ging Hans eten brengen bij het tegenovergelegen tehuis De Lindeboom. Daar hadden ze geen kok en het eten werd bereid in Het Zonnelied. Met enkele vrijwilligers laadden ze de maaltijden in een busje en reden ermee naar de Lindeboom om bij de bewoners daar het eten te bezorgen. Inmiddels is De Lindeboom gesloten.

Hans is toen bewoners persoonlijk gaan bezoeken om een activiteit met ze te doen. Zo heeft hij eens een 90-jarige bewoner meegenomen en een mooie rit met hem gemaakt naar Rotterdam, waar de bewoner allemaal herkenbare punten zag onderweg. Het was ontzettend mooi om die meneer zo te zien stralen en genieten.

Ook bezoekt Hans wekelijks een bewoonster die van kaarten en spelletjes houdt. Ze gaat dan twee uur zitten jokeren. De bewoonster wacht vooraf  al met een blij gezicht op Hans tot hij komt. 

Dat doet me zo goed dat ik me kan inzetten hiervoor.

Soms denkt Hans dat hij wellicht zijn roeping heeft gemist. Hij werkt zelf in de bouwsector maar omgaan met ouderen vindt hij erg leuk en dankbaar om te doen. Het gaat hem goed af. Het is ook helemaal niet moeilijk als je je goed kunt inleven in ieders situatie, meegaand bent en belangstelling hebt om een praatje te maken. Niets is teveel voor Hans en de bewoners waarderen het zeer wat hij allemaal doet.

Het moeilijke soms is dat bewoners, waarmee je een band opbouwt, je ook kunnen ontvallen. Ze zijn immers allemaal op leeftijd en kwetsbaar. Het is erg verdrietig als iemand dan komt te overlijden. Zo heeft een familie Hans uitgenodigd om de as van hun overleden vader mee uit te strooien. Dat vindt Hans echt een heel mooi gebaar en dat voelt hij zich echt gewaardeerd.

Binnenkort gaat Hans met een 90-jarige bewoonster naar haar pas geboren achterkleinkind. Hoe mooi is dat?

www.brabantzorg.eu/huizen/het-zonnelied-ammerzoden

wil je meer weten over vrijwilligerswerk?

We bespreken graag de mogelijkheden!
Scroll naar top