baraa baires

Ontmoeting Rivierenland

Baraa komt uit Syrië, is een ambitieuze jongeman (24), woont sinds zes jaar in Rossum, gemeente Maasdriel en heeft een leuke baan in de ICT-sector.

Leergierig als hij is meldde hij zich dit eerder dit jaar als vrijwilliger bij de gemeente Maasdriel aan om te helpen bij de landelijke verkiezingen .

Maar er is meer. Baraa houdt zich ook bezig met een project voor jongeren in de Bommelerwaard. Doel van dit project is om jongeren tot 28 jaar met elkaar in contact te brengen en elkaar te leren kennen en samen over interessante onderwerpen van gedachte te wisselen maar ook om leuke activiteiten te organiseren.

Helaas ligt nu alles nog stil en mogen er geen uitgebreide activiteiten worden georganiseerd vanwege corona, maar het is de bedoeling om in het najaar het een en ander te gaan opstarten.

 

Baraa heeft gemerkt dat er weinig projecten voor jongeren zijn. Als je nieuw  bent in een nieuwe omgeving  dan vind je het leuk om andere mensen en leeftijdsgenoten te ontmoeten en leuke activiteiten met elkaar te ondernemen. Daarom heeft Baraa  eind september 2020 het initiatief genomen om ideeën hiervoor uit te werken. Dat doet hij samen met collega vrijwilliger Elkie Deadman en ondersteuning van Welzijn Bommelerwaard. De activiteiten kunnen betrekking hebben op sport of spel, of interessante discussie onderwerpen. Ontmoeting en gezelligheid gaan daarbij hand in hand. De focus ligt op jong-volwassenen maar ‘ouderen’ zijn uiteraard ook welkom.

De website www.omriv.nl (Ontmoeting Rivierenland) is in ontwikkeling en hierop komen alle activiteiten te staan. In eerste instantie is het doel om in de Bommelerwaard diverse activiteiten te organiseren en later uit te breiden naar Rivierenland.

Actief zijn maakt mensen gelukkig en blij.

Als ik actief kan zijn maakt mij dat gelukkig en blij, het is mijn motto. Na een lange dag werken of schoolgaan, is het juist fijn om even iets anders en ontspannends te doen samen met gezellige leeftijdsgenoten.

wil je meer weten over vrijwilligerswerk?

We bespreken graag de mogelijkheden!
Scroll naar top