Joke Leenders

Voorzitter Zonnebloem Maasdriel-Oud

Joke Leenders is nog maar kort voorzitter van de Zonnebloem Maasdriel-Oud. Sinds september 2020 mag zij deze vereniging besturen voor de dorpen Alem, Kerkdriel, Velddriel en Hoenzadriel.

Bij de Zonnebloem draait het om circa 135 gasten die minder mobiel zijn. De 35  vrijwilligers van de afdeling Maasdriel-Oud komen graag bij ze langs voor een kop koffie of gaan samen op pad, bijvoorbeeld voor een winkelmiddag of een toneelmiddag die door de Zonnebloem wordt georganiseerd. Daarnaast wordt ook ieder jaar met kerst een leuke activiteit gedaan en is er de jaarlijkse boottocht.

Joke is pas 40 maar heeft het vrijwilligerswerk met de paplepel ingegoten gekregen. Haar moeder was ruim 25 jaar vrijwilliger en heeft diverse bestuursfuncties bekleed bij de Zonnebloem. Naast haar baan en gezin vindt ze het belangrijk om iets voor de maatschappij te betekenen.

Vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem is zeker aan te raden om te gaan doen.

Vanaf 2014 nam Joke al deel aan de jaarlijkse boottocht om te helpen. Hier heeft ze al veel gasten en vrijwilligers leren kennen. Joke had wel eens aangegeven dat ze zich wilde inzetten indien dat nodig was. En zodoende werd zij gevraagd de voorzittersrol over te nemen van haar voorgangster die hiervoor geen tijd meer had. Toen Joke begon bij de Zonnebloem Maasdriel-Oud werden meer bestuursleden gemist. Dat was wel een uitdaging om vrijwilligers te vinden maar dat is gelukt en dat geeft een goed gevoel.

Het is jammer dat in coronatijd weinig georganiseerd kon worden, men elkaar weinig fysiek kon ontmoeten en vergaderingen online moesten worden gehouden.

Mensen blij zien en dat je ze kunt helpen, daar word je zelf ook vrolijk van en dat geeft zo’n voldoening. Het is zo fijn als je ook iets voor een ander kunt betekenen, die het minder makkelijk heeft. “Vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem is zeker aan te raden om te gaan doen”, aldus Joke.

wil je meer weten over vrijwilligerswerk?

We bespreken graag de mogelijkheden!
Share on facebook
Scroll naar top