Meta Groeneveld

Maaltijdbezorger – Tafeltje Dekje Bommelerwaard

Na ruim 46 jaar in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, is Meta voortijdig met pensioen gegaan en is zij zich gaan inzetten als vrijwilliger voor Tafeltje Dekje Bommelerwaard. Ze wist van het bestaan van Tafeltje Dekje en had een oproep in het Carillon gezien voor vrijwilligers. Dit leek haar leuk om te doen, het is ontspannen, niet te ingewikkeld en je draagt je steentje bij aan de maatschappij. Vandaar dat Meta zich heeft aangemeld.

Samen met haar man Gerrit brengt zij nu ruim een jaar circa acht tot twaalf gezonde maaltijden per dag rond in Ammerzoden, Well en Nederhemert-Zuid. De maaltijden worden bereid in Zorgcentrum ’t Slot in Gameren, in cassettes gedaan en opgehaald door vrijwilligers om rond te brengen bij mensen die het niet meer lukt om zelf eten te koken.

Het is leuk om bij veel verschillende mensen te komen. Ze zijn altijd blij en dankbaar en dat geeft een goed gevoel. Het is mooi dat de maaltijden ook tijdelijk bezorgd kunnen worden, bijvoorbeeld als iemand niet zelf kan koken of omdat hij/zij gevallen is. De mensen zijn altijd tevreden en ze vinden het eten erg lekker

Om het eten te kunnen bezorgen moet je in het bezit zijn van een rijbewijs en je moet de cassettes met eten goed kunnen tillen. Soms zijn deze zwaar. En natuurlijk is het belangrijk dat je de weg in de bezorgregio kent, maar dat gaat snel genoeg.

Het is belangrijk dat er genoeg vrijwilligers zijn om de maaltijden te bezorgen zodat mensen langer thuis kunnen wonen.

Het was wel jammer in coronatijd dat je het eten niet bij de mensen binnen mocht klaarzetten of een praatje kon maken. Het eten moest voor de deur worden neergezet en daar ook weer de lege schalen opgehaald. Het was wat onpersoonlijker en dat is jammer. Hopelijk gaat het gauw weer beter en soepeler.

Het prettige van dit vrijwilligerswerk is dat het een afgebakende periode is en dan is het weer klaar. Je geeft je op voor bepaald aantal dagen in de week of maand, en daar hou je rekening mee in de agenda.

De uitdaging is om gezonde maaltijden te kunnen blijven aanbieden waardoor mensen ook langer thuis kunnen blijven wonen. Daarom is het belangrijk dat er genoeg bezorgers zijn om de maaltijden te brengen bij de mensen.

Ook vrijwilliger worden bij Tafeltje Dekje? Kijk gauw op www.slotgameren/tafeltje-dekje

wil je meer weten over vrijwilligerswerk?

We bespreken graag de mogelijkheden!
Share on facebook
Scroll naar top