Corina van Veen

Coördinator Wijkhuis de Spellewaard, Zaltbommel

Corina is vrijwilliger en coördinator bij Wijkhuis De Spellewaard. Samen met mede­vrijwilligers Shirley Domingus en Eileen Hendrie vormt zij de werkgroep en organiseren zij met elkaar veel leuke activiteiten. Ook andere vrijwilligers zijn betrokken en helpen mee. Het leuke is dat iedereen voor elkaar klaar staat.

 

Wijkhuis De Spellewaard is gevestigd bij het appartementencomplex De Poort en is een ontmoetingsplaats voor de hele wijk, niet alleen voor bewoners van de appartementen. Het doel is om samen te eten, gezellig samen te zijn en iets leuks te doen.

 

Corina kwam er al met haar moeder, toen het nog Huiskamer De Schans heette. Haar moeder vond het altijd erg gezellig en keek er steeds naar uit andere mensen te ontmoeten en met elkaar te handwerken.

Toen de beheerders van Huiskamer De Schans stopten, zoals het wijkhuis voorheen heette, wilde Corina graag de activiteiten voortzetten. Sinds december 2018 coördineert zij nu de activiteiten, begeleidt de bingo-avonden en doet de inkoop en de administratie.

De broer van Corina en haar man helpen ook vaak mee. Maar desondanks is het Wijkhuis altijd op zoek naar extra vrijwilligers.

 

Handwerken, kaarten, bingo, open eettafel, koffieavond en lunch op de tweede zaterdag van de maand; zomaar een greep uit de vele activiteiten. Als er mensen geïnteresseerd zijn, kunnen zij nog gerust meedoen met de handwerkgroep of bij het kaarten.

Als mensen tevreden zijn, ben ik tevreden. Waardering is zo bijzonder.

En met burendag waren er een ballonnenclown en midgetgolfbanen. Deze waren juist voor de kinderen want die zijn natuurlijk ook welkom. Ook mensen in een rolstoel zijn welkom, het wijkhuis is rolstoelvriendelijk en er is een invalidentoilet.

In coronatijd is aandacht besteed aan de bewoners; zijn lunches bezorgd, oliebollen gebracht op oudjaarsdag en is balkongymmen georganiseerd in samenwerking met de sportcoaches van Welzijn Bommelerwaard. Het is belangrijk om contact met de wijkbewoners te houden.

Corina vindt alles leuk aan dit vrijwilligerswerk. Het is zo fijn om mensen, die vaak ook eenzaam zijn, blij te zien. Het geeft een fijn gevoel als je dan een bijdrage hieraan kunt leveren.

www.wijkhuisdespellewaard.nl

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk?

We bespreken graag de mogelijkheden!
Scroll naar boven