Greet Vos-de Nooijer

Secretaris ‘t Hurns Kerkje – Hurwenen

Greet is sinds oktober 2011 vrijwilliger in de functie van secretaris bij Stichting ’t Hurns Kerkje in Hurwenen.

De vrijwilligers van ’t Hurns Kerkje organiseren jaarlijks diverse activiteiten in en voor het dorp. Het doel was en is: het kerkje behouden voor de dorpsgemeenschap. Het betreft onder andere muzikale activiteiten zoals concerten door  solisten, ensembles, koren, maar ook exposities van kunstwerken, keramiek, schilderijen, van een hobby van mensen zoals miniatuur VW-busjes, kerststalletjes etc.

Vanaf het begin was er een groep enthousiaste vrijwilligers, die zich hiervoor wilde inzetten en dat nog steeds doet.

Ook zijn er dames met ‘groene vingers’, die een paar keer per jaar activiteiten op het gebied van tuin, bloemen, planten en bollen organiseren, zoals de zaden-en plantenruilbeurs in het eerste weekend van mei.

In de winter is er een snertwandeling, in de zomer een zomerwandeling met een thema en op Hemelvaartsdag dauwtrappen.

Het Hurns Kerkje is ook een officiële trouwlocatie van de gemeente Maasdriel. Het heeft nog een (beperkte) kerkelijke functie: door het jaar heen worden er enkele diensten gehouden en het wordt gebruikt voor uitvaartdiensten.

Er worden ook meditatiebijeenkomsten gehouden, er is mantra zingen en meditatieve dans.

Door corona lag alles stil, maar als het weer kan, komen er dit jaar een zilverdag en een tentoonstelling van oude foto’s van Hurwenen.

De vrijwilligers doen die dingen waar ze goed in zijn en ‘blij van worden’.

De  leeftijd varieert van 40+ tot 70+. Iedere vrijwilliger heeft min of meer een eigen ‘specialiteit’, waardoor de mogelijkheden ook heel divers zijn. Soms moet er gesjouwd worden, maar het is vooral ontspannend en inspirerend.

wil je meer weten over vrijwilligerswerk?

We bespreken graag de mogelijkheden!
Share on facebook
Scroll naar top