Chris Reindertsen

Nationale Diabetes Challenge

Chris begeleidt individuele personen of groepjes waarmee hij iedere week gaat wandelen.
Dit doet hij namens de Nationale Diabetes Challenge / de Bas van Goor Foundation.
Chris is zelf begonnen in een wandelgroep toen hij Diabetes kreeg en hij had er veel baat bij. Hij heeft altijd een actief sportleven gehad en toen het diabeteswandelen ophield, is hij zelf doorgegaan met groepjes begeleiden. Deze begeleiding van individuele personen of groepjes is voortgekomen uit de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation.
Als begeleider houdt hij de groep bij elkaar, stimuleert om regelmatig te gaan wandelen en stippelt de routes uit. De mensen waarderen het zeer dat Chris dit doet en ze vinden het prettig dat hij een coördinerende rol hierin heeft. Het vertrekpunt is meestal vanaf de Beersteeg in Zaltbommel.

Wandelen is gezond voor iedereen. Het werkt echt en de algehele conditie verbetert, niet alleen voor diabetespatiënten.

Zo loopt hij bijna iedere dag ongeveer een uur met een of twee personen of met een groep volgens een weekschema. De meeste personen hebben diabetes maar zeker ook mensen zonder deze ziekte kunnen meedoen. Bovendien is het gezellig en goed voor de sociale contacten.

Het wandelen werkt echt voor de gezondheid en geeft veel positieve effecten. Het zorgt ervoor dat je je fitter voelt, meer energie krijgt en de bloedwaardes verbeteren.

Helaas gooit corona veel roet in het eten. Er mocht en mag niet veel meer en afstand houden in een groep is lastig. Chris maakt een wandelschema zodat in kleine groepjes met maximaal toegestane personen op verschillende tijden kan worden gewandeld.

Tot op heden is dat nog niet nodig. Maar die mogelijkheid biedt hij wel.

Het zou leuk zijn als er meer begeleiders zouden zijn om mensen te stimuleren om en met ze te gaan wandelen.

www.nationalediabeteschallenge.nl

wil je meer weten over vrijwilligerswerk?

We bespreken graag de mogelijkheden!
Scroll naar top