Vacatures

Information
Zoekopties wissen

Tip Taalassistent onderwijs aan anderstaligen

Voor het leerpunt in de bibliotheek te Kerkdriel zoeken we iemand die wil assisteren bij de lessen Nederlands op woensdagmorgen van 9 uur tot 12 uur en iemand voor op donderdagavond van 19.30 tot 21.30.
Daarnaast zoeken wij vrijwilligers voor onze inburgeringsgroepen. Deze lessen zijn in de Kreek op Maandagochtend, dinsdagmiddag en donderdagochtend.

Sector
Onderwijs, educatie en voorlichting

Tip Coordinator Kerkdriel (NPV)

Om deze hulpvragen te beantwoorden en te coördineren is de NPV dringend op zoek naar een
contactpersoon in Kerkdriel en/of omliggende dorpskernen.

Zomaar een aantal voorbeelden van hulpvragen zijn:
Wie wil mijn ouders begeleiden naar het ziekenhuis?
Wie wil er een stukje met mij wandelen?
Wie wil met mij meegaan om boodschappen te doen?
Wie wil oppassen bij onze hoogbejaarde ouders?
Wie wil er hulp bieden aan vluchtelingen?

Sector
Zorg en Welzijn

Tip Geven van ondersteuning aan gezinnen die nieuw zijn in NL

Soms hebben gezinnen van nieuwkomers/statushouders iets langer de tijd nodig om hun weg te vinden in onze samenleving en de Bommelerwaard.
We zijn daarom op zoek naar vrijwilligers die zich in willen zetten voor gezinnen, die hun begeleidingstraject (bijna) hebben afgesloten hebben bij Vluchtelingenwerk en zich nog niet op eigen kracht kunnen redden.

Sector
Zorg en Welzijn

Tip ontmoetingstuin Ammerzoden

De ontmoetingstuin voor het Zonnelied is een burgerinitiatief en wordt door een enthousiaste groep vrijwilligers geheel zelfstandig begeleid en onderhouden.
Er worden veel activiteiten georganiseerd waar de bewoners van het dorp en Cello volop bij worden betrokken.De tuinwerkzaamheden worden onder andere uitgevoerd door verschillende vluchtelingen, en begeleid door een een enthousiaste groep vrijwilligers

Sector
Bewonersinitiatieven

Tip Geven van ondersteuning aan mensen die nieuw zijn in NL

Soms heb je als nieuwkomer/statushouder iets langer de tijd nodig om je weg te vinden in onze samenleving en de Bommelerwaard.
We zijn daarom op zoek naar vrijwilligers die zich in willen zetten voor nieuwkomers/statushouders, die hun begeleidingstraject (bijna) hebben afgesloten hebben bij vluchtelingenwerk en zich nog niet op eigen kracht kunnen redden.

Sector
Zorg en Welzijn

Tip Vrijwillige rondleiders/publieksbegeleiders (m/v)

Kasteel Ammersoyen is één van de zeven voor publiek opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen. Het is één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van ons land. Het kasteel is van april t/m oktober zes dagen per week te bezoeken en van november t/m maart op woensdag en zondag, of voor groepen op afspraak. Het hele jaar door zijn er evenementen voor jong en oud te beleven. Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar rondleiders/publieksbegeleiders.

Sector
Kunst en Cultuur

Tip maatjes gezocht

Bijna iedereen vindt het fijn om er eens op uit te gaan, iets leuks te ondernemen of een activiteit te ondernemen. Van een kopje koffie drinken tot naar de film gaan, van door de uiterwaarden wandelen tot samen op de tablet werken. Hierbij geldt ook vaak: samen is leuker dan alleen.

Sector
Zorg en Welzijn

Tip Laat je uitdagen bij Scouting Zaltbommel!

Wil jij met actieve jongeren aan de slag? Word dan begeleider bij de EXPLORERS, stoere jongens en meiden in de leeftijd 14 t/m 18. Kom vrijblijvend sfeerproeven, je bent van harte welkom!

SCOUTING daagt jeugdleden uit om spelenderwijs te leren en eigen talenten te ontwikkelen in een ongedwongen sfeer. Niet competitief, gewoon voor fun. Van kampvuur tot bosspel en van muziekquiz tot kookwedstrijd. En natuurlijk op kamp, de wereld verkennen. SCOUTING is elke week anders en leuk voor iedereen!

Sector
Hobby en Vrije Tijd

Tip Driels Museum zoekt vrijwilligers

Het Driels Museum te Kerkdriel zoekt met spoed vrijwilligers.

Als vrijwilliger helpt u met diverse activiteiten. Dat kan zijn maandelijks aanwezig tijdens de openingstijden van het museum tot eens in het kwartaal ondersteunen bij een activiteit.

Lijkt het u leuk om samen met ons een belangrijke historische verzamelplek van Maasdriel en omgeving te ondersteunen dan nodigen we u graag uit voor een kopje koffie .

Sector
Kunst en Cultuur

Tip Vrijwilligers Thuisadministratie Humanitas

We vragen enthousiaste vrijwilligers voor ondersteuning aan mensen bij het op orde brengen en het op orde houden van hun administratie.
Ook mensen in een uitkeringssituatie nodigen we uit te reageren. We vinden "ervaringsdeskundigen" van grote toegevoegde waarde.

Sector
Zorg en Welzijn

Bezoek- en ondersteuningsservice (BOS)

Als bezoekvrijwilligerbij de Bezoek en ondersteuningsservice verlicht je de taak van de mantelzorger door enige tijd aanwezig te zijn voor de zorgvrager. Door je aanwezigheid kan de mantelzorger zich enige tijd onttrekken aan de zorg.

Sector
Zorg en Welzijn

Taalmaatje

We zoeken iemand die gesprekspartner wil zijn voor vrouw uit Hedel die door ziekte haar taal dreigt te vergeten.

Sector
Hulpverlening

Evenementenhulpverlener (m/v, vrijwillig)

Houd jij je hoofd koel?
Een flauwte, een hersenschudding, een bloeding of een alcoholvergiftiging. Je komt van alles tegen tijdens een evenement. Kom jij in actie als iemand direct hulp nodig heeft? Meld je aan als vrijwilliger. Kijk op ons Youtubekanaal voor een filmpje over evenementenhulpverlening bij het Rode Kruis!

Sector
Evenementen

Begeleide omgangsregeling

Als vrijwilliger bij BOR bied je praktische hulp aan gescheiden ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar bij het nakomen van de afspraken over de omgangsregeling.

Hoe sneller een goed werkende omgangsregeling tot stand komt, hoe sneller kinderen een plek tussen hun gescheiden ouders kunnen vinden.

Sector
Overig

Bestuurslid Educatie

Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger, die een aantal jaren het bestuur wil versterken met educatieve kennis en vaardigheden. Het bestuur bestaat uit uitsluitend vrijwilligers. Het bestuurslid educatie maakt deel uit van het bestuur van de stichting en draagt bij aan het vormen van beleidsplannen. Het bestuur vergadert 1 keer per maand.

Sector
Kunst en Cultuur

Bestuurslid Financien Stichting Stadskasteel Zaltbommel

Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die ons bestuur wil versterken met financiële kennis en vaardigheden. Het bestuur van het Stadskasteel Zaltbommel bestaat uit uitsluitend vrijwilligers.
Het bestuurslid financiën maakt deel uit van het bestuur van de stichting en draagt bij aan het vormen van beleidsplannen.

Sector
Kunst en Cultuur

Houd je oudere buurtgenoot actief met een wekelijks bezoekje!

Door wekelijks een praatje en een ommetje te maken met een oudere buurtgenoot, betrek je hem of haar bij de buurt. De combinatie van geestelijke en lichamelijke activiteit kan bovendien voor een vitaler brein zorgen. Zo'n bezoekje hoeft niet veel tijd te kosten. Het geeft wél voldoening. Samen geef je invulling aan het bezoek, zodat je er allebei naar uitkijkt.

Sector
Bewonersinitiatieven