Vacatures

Zoekopties wissen

Tip Begeleiding gezocht voor enthousiaste teken/schilderclub

Wij zoeken iemand die de enthousiaste mensen van het teken/schilderclubje wil begeleiden van ons ontmoetings/dagcentrum De Parasol in Zaltbommel. De deelnemers van De Parasol zijn mensen met een psychische kwetsbaarheid.
Het groepje bestaat uit ongeveer 8 mensen die graag bezig zijn met schilderen en tekenen. Het plezier in het bezig zijn staat voorop. Het is belangrijk dat ieder op zijn eigen manier bezig kan zijn en zich kan ontwikkelen op gebied van tekenen/schilderen.

Sector
Hulpverlening

Tip Taalmaatje

Wij zoeken mensen die vluchtelingen (statushouders) willen helpen met oefenen van onze mooie maar moeilijke taal; Nederlands.

Wat is taalmaatje zijn? Samen de taalvaardigheid vergroten in brede zin (spreken, lezen, schrijven en luisteren). Taalcoaching gebeurt doorgaans aanvullend op taallessen die een statushouder volgt op school.

Sector
Zorg en Welzijn

Tip tuinvrijwilliger

De werkzaamheden voert u uit voor mensen die dit zelf niet kunnen en een beperkt of geen netwerk hebben. Lichte tuinwerkzaamheden zoals onkruid wieden, heg knippen, laag snoeiwerk etc. In overleg, het gaat niet om wekelijks onderhoud maar af en toe een klusje of het seizoensklaar maken van de tuin.
Vergoeding van reiskosten en een onkostenvergoeding zijn mogelijk.

Sector
Hulpverlening

Tip Buurtbemiddelaars gezocht

ElkWelzijn Buurtbemiddeling is op zoek naar vrijwilligers woonachtig in de gemeente Zaltbommel of Maasdriel die ons bemiddelaarsteam willen versterken in regio Rivierenland.

De essentie van buurtbemiddeling is dat vrijwillige bemiddelaars zich inzetten als onpartijdige begeleiders bij het zoeken naar oplossingen in burengeschillen.

Sector
Zorg en Welzijn

Tip Taalvrijwilliger in groep anderstaligen

Vindt u het leuk om mensen uit andere culturen te ontmoeten? En om ze te helpen met het leren van de Nederlandse taal? Voor verschillende groepen in Kerkdriel zoeken wij een vrijwilliger. Ook als u 1 dagdeel kunt. Het is dankbaar werk en het is ook gezellig in de groep. Vragen of interesse? Neem gerust contact op!

Sector
Onderwijs, educatie en voorlichting

Tip Coordinator Kerkdriel (NPV)

Om deze hulpvragen te beantwoorden en te coördineren is de NPV dringend op zoek naar een
contactpersoon in Kerkdriel en/of omliggende dorpskernen.

Zomaar een aantal voorbeelden van hulpvragen zijn:
Wie wil mijn ouders begeleiden naar het ziekenhuis?
Wie wil er een stukje met mij wandelen?
Wie wil met mij meegaan om boodschappen te doen?
Wie wil oppassen bij onze hoogbejaarde ouders?
Wie wil er hulp bieden aan vluchtelingen?

Sector
Zorg en Welzijn

Tip Vrijwilligers Thuisadministratie Humanitas

We vragen enthousiaste vrijwilligers voor ondersteuning aan mensen bij het op orde brengen en het op orde houden van hun administratie.
Ook mensen in een uitkeringssituatie nodigen we uit te reageren. We vinden "ervaringsdeskundigen" van grote toegevoegde waarde.

Sector
Zorg en Welzijn

Taalcoach

1 op 1 oefenen met de Nederlandse taal.

Sector
Onderwijs, educatie en voorlichting

Wandelen, spelletjes doen, knutselen.

Wij zijn 6 cliënten met een verstandelijke beperking, 1 van ons is 32 jaar en de anderen zijn 60+.
Een aantal van ons zijn afhankelijk van een rolstoel of rollator.
Wij zoeken iemand die samen met ons wil gaan wandelen, deelnemen aan activiteiten, knutselen op de woongroep of een spelletje spelen met ons

Sector
Zorg en Welzijn

Ondersteunen bij paardrijden

Ik ben Ton, 64 jaar met een verstandelijke beperking. Ik hou van paarden en wil graag wekelijks erop rijden. Ben jij vriendelijk, rustig en geduldig en net als mij een liefhebber van paarden? Dan ben ik op zoek naar jou!
Laat me niet wachten.......

Sector
Hobby en Vrije Tijd

Houtwerkplaats vrijwilliger

Onze deelnemers hebben een beperking. Zij werken graag zo zelfstandig mogelijk in onze kleine houtwerkplaats in Pand 9. Er worden producten gemaakt van (veelal) restmateriaal, die vervolgens verkocht worden in onze winkel Prezzentje.
Vrijwilligers helpen, wanneer de deelnemer daar om vraagt, een handje wanneer het even niet lukt.
Het initiatief ligt hierbij bij de deelnemer.

Sector
Techniek

Zwemvrijwilliger voor Iris

Iris (39) is een ernstig meervoudig beperkte mevrouw. Ze gaat elke dinsdagavond zwemmen in Zaltbommel. Twee vrijwilligers ondersteunen haar bij het aan- en uitkleden én begeleiden haar in het water. Het zou fijn zijn als er een vrijwilliger bij komt, zodat alle vrijwilligers elkaar kunnen afwisselen.

Sector
Zorg en Welzijn

Technische vrijwilliger programmaraad Kulturhus

Lid van de programmaraad die gemiddeld 3x per maand in de theaterzaal toneel,dans,muziek of een andere productie verzorgt .
Alles wordt georganiseerd voor de doelgroep 50+ maar verder is een ieder welkom om een voorstelling te bezoeken. Alle activiteiten worden gefinancierd d.m.v.van entree. De entreegelden die we heffen moeten gezamenlijk de kosten dekken van de organisatie van de activiteiten.

Sector
Zorg en Welzijn

vrijwilliger restaurant Leyenstein

Van maandag t/m zondag is er plaats voor vrijwilligers om te ondersteunen bij werkzaamheden in het restaurant van de Leyenstein van 11- 14.00 uur

Sector
Zorg en Welzijn

Get Aut! zoekt nieuwe begeleiders.

Het begeleiden van kinderen met een autisme spectrumstoornis bij stichting Get Aut!. Twee keer per maand organiseren wij op zaterdag een 'Get Aut! dag' voor kinderen van 6 tot 12 jaar met een autisme spectrum stoornis. De ene zaterdag maken wij een uitje naar een pretpark, museum, dierentuin, zwembad of iets dergelijks. De andere zaterdag zijn wij op locatie. Er is ook een groep voor kinderen van 12 tot 18 jaar. Hiermee doen wij (vaak) kortere uitjes die wat stoerder zijn.

Sector
Overig

Vrijwilliger bij Pand 9 voor congiergetaken

In Pand 9 in Zaltbommel is het een gezellige drukte. In dit grote gebouw, dat vroeger
een school was, zitten grote en kleine bedrijfjes, verenigingen, kunstenaars én Ziezzo.
Onze nieuwste plek om een leuke dag te hebben.
Hier is altijd wat te doen: een lekkende kraan repareren, een schilderij ophangen of een klemmende deur recht hangen.

Sector
Techniek

vrijwilliger met groene vingers

In Pand 9 in Zaltbommel is het een gezellige drukte. In dit grote gebouw, dat vroeger
een school was, zitten grote en kleine bedrijfjes, verenigingen, kunstenaars én Ziezzo.
Onze nieuwste plek om een leuke dag te hebben.
Buiten is er een tuin gecreëerd. Onze deelnemers zaaien en oogsten fruit en groenten. Er staan prachtige bloemen en bomen, én er is een klein terras. Deelnemers kunnen er even in de zon zitten om uit te rusten of een wandelingetje maken door het groen.

Sector
Zorg en Welzijn

Vrijwilligers Thuishulp Bommelerwaard

De Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) ziet om naar de medemens in de vorm van huisbezoeken, begeleiding en praktische hulp. Enkele voorbeelden: meegaan naar het ziekenhuis, een stukje met iemand wandelen, samen boodschappen doen en oppassen bij hoogbejaarde (dementerende) ouderen.

Sector
Zorg en Welzijn

Chauffeur voor rondbrengen lesmaterialen naar scholen

Wil jij leuk contact hebben met scholen in de Bommelerwaard? En heb je een auto tot je beschikking?
Word dan chauffeur bij het Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden.
Om de twee weken breng je lesmaterialen weg en haal je ze weer op bij de school.

Sector
Natuur, Milieu en Dieren

Bezoek- en ondersteuningsservice (BOS)

Als bezoekvrijwilligerbij de Bezoek en ondersteuningsservice verlicht je de taak van de mantelzorger door enige tijd aanwezig te zijn voor de zorgvrager. Door je aanwezigheid kan de mantelzorger zich enige tijd onttrekken aan de zorg.

Sector
Zorg en Welzijn

Hoofd Noodhulpteam (vrijwillig)

Als er bij een incident veel slachtoffers zijn, komen de Noodhulpteams in actie.Ter plekke gaan ze aan de slag met het verzorgen van de lichtgewonde slachtoffers. Zodat het ambulancepersoneel daardoor de handen vrij heeft voor de zwaargewonde patiënten. Op deze manier krijgen alle betrokkenen snel hulp. Kijk op ons Youtubekanaal voor een filmpje over het Noodhulpteam bij het Rode Kruis!

Sector
Hulpverlening

begeleider Creaclub Zonnelied

We zijn op zoek naar een vrijwilliger die de activiteiten van de crea samen met andere vrijwilligers kan begeleiden en ondersteunen. Het samen inhoud geven aan de activiteit, met veel mogelijkheden. Activiteit voorbereiden, bewoners ophalen, bewoners begeleiden tijdens de activiteit en samen een fijne sfeer creëren.
Samenwerken met andere vrijwilligers en zorg dragen dat de activiteit goed verloopt.

Sector
Zorg en Welzijn