Vacatures

Zoekopties wissen

Tip Vrijwilligers receptie en kassa

Kasteel Ammersoyen is één van de zeven voor publiek opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen. Het kasteel is van april t/m oktober zes dagen per week te bezoeken en van november t/m maart op woensdag en zondag, of voor groepen op afspraak. Het hele jaar door zijn er evenementen voor jong en oud te beleven. Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar gastvrije vrijwilligers.

Sector
Kunst en Cultuur

Tip Vrijwilligers voor evenementen

Word jij blij van evenementen en werken met mensen? Vind je Slot Loevestein net als
ons een fantastische plek? Mooi! Wij zoeken namelijk vrijwilligers voor evenementen
en vakantieactiviteiten die een paar keer per jaar bieden.

Sector
Kunst en Cultuur

Tip Verkeersregelaar gezocht!

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen als verkeersregelaar bij diverse (sportieve) evenementen in de Bommelerwaard.

De evenementen zijn door het jaar heen en zijn niet enkel in het weekend.

U krijgt vóór een eerste inzet een korte opleiding van een uur en jaarlijks wordt een opfriscursus verzorgd.

Sector
Evenementen

Tip Taalmaatje

Wij zoeken mensen die vluchtelingen (statushouders) willen helpen met oefenen van onze mooie maar moeilijke taal; Nederlands.

Wat is taalmaatje zijn? Samen de taalvaardigheid vergroten in brede zin (spreken, lezen, schrijven en luisteren). Taalcoaching gebeurt doorgaans aanvullend op taallessen die een statushouder volgt op school.

Sector
Zorg en Welzijn

Tip tuinvrijwilliger

De werkzaamheden voert u uit voor mensen die dit zelf niet kunnen en een beperkt of geen netwerk hebben. Lichte tuinwerkzaamheden zoals onkruid wieden, heg knippen, laag snoeiwerk etc. In overleg, het gaat niet om wekelijks onderhoud maar af en toe een klusje of het seizoensklaar maken van de tuin.
Vergoeding van reiskosten en een onkostenvergoeding zijn mogelijk.

Sector
Hulpverlening

Tip Taalvrijwilliger in groep anderstaligen

Vindt u het leuk om mensen uit andere culturen te ontmoeten? En om ze te helpen met het leren van de Nederlandse taal? Voor verschillende groepen in Kerkdriel zoeken wij een vrijwilliger. Ook als u 1 dagdeel kunt. Het is dankbaar werk en het is ook gezellig in de groep. Vragen of interesse? Neem gerust contact op!

Sector
Onderwijs, educatie en voorlichting

Tip Coordinator Kerkdriel (NPV)

Om deze hulpvragen te beantwoorden en te coördineren is de NPV dringend op zoek naar een
contactpersoon in Kerkdriel en/of omliggende dorpskernen.

Zomaar een aantal voorbeelden van hulpvragen zijn:
Wie wil mijn ouders begeleiden naar het ziekenhuis?
Wie wil er een stukje met mij wandelen?
Wie wil met mij meegaan om boodschappen te doen?
Wie wil oppassen bij onze hoogbejaarde ouders?
Wie wil er hulp bieden aan vluchtelingen?

Sector
Zorg en Welzijn

Tip Muziek en zang Zonnelied

We zijn op zoek naar een vrijwilliger die het gezellig vindt om samen te zingen, of naar een muziek DVD te willen kijken en de bewoners hierbij motiveren en begeleiden.Het belangrijkste is het creëren van een fijn sfeer.

Sector
Zorg en Welzijn

Tip Ontmoetingstuin Ammerzoden

De ontmoetingstuin voor het Zonnelied is een burgerinitiatief en wordt door een enthousiaste groep vrijwilligers geheel zelfstandig begeleid en onderhouden.
Er worden veel activiteiten georganiseerd waar de bewoners van het dorp en Cello volop bij worden betrokken.De tuinwerkzaamheden worden onder andere uitgevoerd door verschillende vluchtelingen, en begeleid door een een enthousiaste groep vrijwilligers

Sector
Bewonersinitiatieven

Tip 1 op 1 vrijwilliger

De Wielewaal is op zoek naar vrijwilligers die bij bewoners langs gaan voor een praatje, een spelletje of wandeling.

Sector
Zorg en Welzijn

Tip Vrijwilligers Thuisadministratie Humanitas

We vragen enthousiaste vrijwilligers voor ondersteuning aan mensen bij het op orde brengen en het op orde houden van hun administratie.
Ook mensen in een uitkeringssituatie nodigen we uit te reageren. We vinden "ervaringsdeskundigen" van grote toegevoegde waarde.

Sector
Zorg en Welzijn

Voorlichters Humanitair Oorlogsrecht (vrijwillig)

Het Rode Kruis helpt mensen in nood, overal ter wereld. Dus ook in oorlogsgebieden. Miljoenen mensen hebben dagelijkst te maken met de gevolgen van oorlog. Het Humanitair Oorlogsrecht (HOR) biedt burgers, medisch hulpverleners en krijgsgevangen bescherming. Het Rode Kruis geeft regelmatig voorlichting over HOR aan groepen belangstellenden, bijvoorbeeld aan militairen, politici, studenten en journalisten. We zijn op dit moment op zoek naar enthousiaste voorlichters.

Sector
Hulpverlening

Taalcoach

1 op 1 oefenen met de Nederlandse taal.

Sector
Onderwijs, educatie en voorlichting

Wandelen, spelletjes doen, knutselen.

Wij zijn 6 cliënten met een verstandelijke beperking, 1 van ons is 32 jaar en de anderen zijn 60+.
Een aantal van ons zijn afhankelijk van een rolstoel of rollator.
Wij zoeken iemand die samen met ons wil gaan wandelen, deelnemen aan activiteiten, knutselen op de woongroep of een spelletje spelen met ons

Sector
Zorg en Welzijn

Ondersteunen bij paardrijden

Ik ben Ton, 64 jaar met een verstandelijke beperking. Ik hou van paarden en wil graag wekelijks erop rijden. Ben jij vriendelijk, rustig en geduldig en net als mij een liefhebber van paarden? Dan ben ik op zoek naar jou!
Laat me niet wachten.......

Sector
Hobby en Vrije Tijd

Houtwerkplaats vrijwilliger

Onze deelnemers hebben een beperking. Zij werken graag zo zelfstandig mogelijk in onze kleine houtwerkplaats in Pand 9. Er worden producten gemaakt van (veelal) restmateriaal, die vervolgens verkocht worden in onze winkel Prezzentje.
Vrijwilligers helpen, wanneer de deelnemer daar om vraagt, een handje wanneer het even niet lukt.
Het initiatief ligt hierbij bij de deelnemer.

Sector
Techniek

Zwemvrijwilliger voor Iris

Iris (39) is een ernstig meervoudig beperkte mevrouw. Ze gaat elke dinsdagavond zwemmen in Zaltbommel. Twee vrijwilligers ondersteunen haar bij het aan- en uitkleden én begeleiden haar in het water. Het zou fijn zijn als er een vrijwilliger bij komt, zodat alle vrijwilligers elkaar kunnen afwisselen.

Sector
Zorg en Welzijn

vrijwilliger restaurant Leyenstein

Van maandag t/m zondag is er plaats voor vrijwilligers om te ondersteunen bij werkzaamheden in het restaurant van de Leyenstein van 11- 14.00 uur

Sector
Zorg en Welzijn

Get Aut! zoekt nieuwe begeleiders.

Het begeleiden van kinderen met een autisme spectrumstoornis bij stichting Get Aut!. Twee keer per maand organiseren wij op zaterdag een 'Get Aut! dag' voor kinderen van 6 tot 12 jaar met een autisme spectrum stoornis. De ene zaterdag maken wij een uitje naar een pretpark, museum, dierentuin, zwembad of iets dergelijks. De andere zaterdag zijn wij op locatie. Er is ook een groep voor kinderen van 12 tot 18 jaar. Hiermee doen wij (vaak) kortere uitjes die wat stoerder zijn.

Sector
Overig

vrijwilliger met groene vingers

In Pand 9 in Zaltbommel is het een gezellige drukte. In dit grote gebouw, dat vroeger
een school was, zitten grote en kleine bedrijfjes, verenigingen, kunstenaars én Ziezzo.
Onze nieuwste plek om een leuke dag te hebben.
Buiten is er een tuin gecreëerd. Onze deelnemers zaaien en oogsten fruit en groenten. Er staan prachtige bloemen en bomen, én er is een klein terras. Deelnemers kunnen er even in de zon zitten om uit te rusten of een wandelingetje maken door het groen.

Sector
Zorg en Welzijn

Vrijwilligers Thuishulp Bommelerwaard

De Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) ziet om naar de medemens in de vorm van huisbezoeken, begeleiding en praktische hulp. Enkele voorbeelden: meegaan naar het ziekenhuis, een stukje met iemand wandelen, samen boodschappen doen en oppassen bij hoogbejaarde (dementerende) ouderen.

Sector
Zorg en Welzijn