Netwerkcoach

                                                                      

Bruggenbouwer als hulpmiddel


Voor veel mensen geldt dat ze gelukkiger zijn als ze kunnen meedoen aan dat wat het leven te bieden heeft. Vaak heel gewone zaken die voor ouderen met een beperkt netwerk en mensen in kwetsbare situaties (bijvoorbeeld door het hebben van een beperking) niet ‘zo gewoon’ zijn. Het lukt deze mensen vaak niet om zelfstandig contacten te leggen en te onderhouden.

Stichting Welzijn Bommelerwaard heeft een aantal vrijwilligers een training van een aantal dagdelen gegeven waarna deze vrijwilligers als bruggenbouwers (netwerkcoach) aan de slag zijn gaan. Dit houdt in: het helpen versterken van het netwerk van kwetsbare burgers, in en rond hun eigen omgeving. Na de opgedane kennis kunnen vrijwilligers het sociaal netwerk van een hulpvrager helpen uitbreiden. De vrijwilliger weet welke rol van hem/haar gevraagd wordt bij het bouwen van bruggen tussen mensen. Als de brug staat, wordt de bruggenbouwer overbodig en kan hij/zij naar een volgende hulpvrager.

Mochten u vragen hebben over het werk als netwerkcoach of een hulpvraag hebben, waarbij het inzetten van een netwerkcoach een oplossing kan bieden voor een hulpvraag, kunt u contact opnemen met Barbara van der Meer via het algemene telefoonnummer.

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken