Mantelzorg

De mantelzorgondersteuning is er voor een ieder die langdurig voor een naaste zorgt.

Mantelzorger ben je als je langdurig en intensief voor een hulpbehoevende, chronisch zieke of gehandicapte partner, ouder, kind, vriend of buur zorgt. Het grote verschil met vrijwilligerswerk is dat een vrijwilliger bewust kan kiezen voor bijv. een dagdeel per week een activiteit doen. Een mantelzorger overkomt het. Je rolt erin zonder dat je hier bewust om gevraagd hebt.

Veel inwoners uit Zaltbommel en Maasdriel zijn als mantelzorger actief en geven ondersteuning aan een familielid of bekende die hulp nodig heeft. Zij leveren een bijdrage van onschatbare waarde aan diegene die zij verzorgen. Zij dragen hierdoor niet alleen bij aan de leefbaarheid van die persoon maar ook voor zijn of haar omgeving. Als mantelzorger kan je voldoening krijgen van je taken en krijg je er veel voor terug maar mantelzorg kan ook heel zwaar zijn. Er kan veel op u afkomen waar u graag met iemand over zou willen praten.  Of u heeft vragen over praktische zaken of wilt hulp bij regeltaken.

Neem gerust contact op met de mantelzorgconsulent voor een gesprek. Dit kan ook bij u thuis plaatsvinden. Er zijn geen kosten aan verbonden.

klik hier voor aanvraag mantelzorgondersteuning

 

Veel gestelde vragen van mantelzorgers

  • Hoe combineer ik werk en mantelzorg?
  • Hoe krijg ik tijd voor mezelf?
  • Hoe lossen andere mantelzorgers bepaalde knelpunten op?
  • Kom ik in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming?
  • Waar kan ik terecht voor hulpmiddelen?

 

Voor vragen neem contact op met Barbara van der Meer of Mariëlla  van Heck

   download flyer mantelzorg