Mijn buurt of dorp

'Mijn buurt of dorp' wordt steeds belangrijker, ook voor inwoners van de Bommelerwaard. En gelukkig blijkt dat veel burgers best de handen uit de mouwen willen steken.

In diverse kernen is een dorpsraad, comité of platvorm opgericht, die de belangen behartigt van de inwoners. Zij zijn de spreekbuis richting de gemeenten en kunnen meedenken over voorzieningen en activiteiten die zij belangrijk vinden in hun buurt of kern.

Nieuwe burgerinitiatieven zijn zeer welkom in onze veranderde maatschappij, waarbij de regie nadrukkelijk bij de burgers blijft, maar waarbij het soms wel handig is als er advies gegeven wordt over organisatorische zaken. We helpen u graag op weg, maar gaan ervan uit dat zodra u de benodigde informatie heeft ontvangen dat wij weer een stapje terug kunnen doen.

Welzijn Bommelerwaard kan een rol spelen door ondersteuning te bieden op het gebied van wijk- en buurtgericht werken. Ook op het gebied van organisatorische en bestuurstechnische vragen en het werven van vrijwilligers op allerlei manieren.
Zie daarvoor ook de informatie over onze digitale vacaturebank.

U kunt daarvoor contact opnemen met Jacomien de Bruin.

meer informatie over vrijwilligersorganisaties in de gemeente maasdriel is te vinden bij Maasdriel vrijwilligt