Ouderenadviseur

OUDERENADVISEUR

Welzijn Bommelerwaard heeft ouderenadviseurs voor hulp aan ouderen die vragen hebben op het gebied van wonen, welzijn & zorg. Tevens bieden zij ondersteuning bij het organiseren van activiteiten voor ouderen.

 

Ouderen

Een ouderenadviseur is iemand bij wie ouderen terecht kunnen met alle mogelijke hulpvragen en problemen die met het ouder worden te maken hebben. De ouderenadviseur kijkt samen met u welke hulp u nodig heeft, hoe u die kunt krijgen en zoekt samen met u naar de beste oplossing. Daarbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheden, de situatie en omvang van de problemen. Onze ouderenadviseurs werken samen met verschillende woonstichtingen, thuiszorginstellingen en verzorgings- en verpleeghuizen.

U kunt bij de ouderenadviseur terecht met vragen over o.a.: woonruimte, maaltijden, vervoer, eenzaamheid, tijdsbesteding, vergeetachtigheid, afhankelijk worden, inkomen, en financiële regelingen.  Ook kunt u bij de ouderenadviseur terecht met vragen over ouderenmishandeling. De ouderenadviseur verleent gratis advies. U kunt uw vraag telefonisch stellen, zo nodig komt de ouderenadviseur bij u thuis.

Heeft u vragen, bel ons of kom langs op ons kantoor.

 
Ouderenactiviteiten

In de Bommelerwaard worden voor ouderen in de meeste kernen activiteiten georganiseerd op het gebied van beweging en ontspanning. Deze activiteiten worden door vrijwilligersorganisaties uitgevoerd. Onze stichting kan ondersteunen bij het opzetten van nieuwe activiteiten voor ouderen. Een voorbeeld hiervan is het opzetten van een open eettafel of het organiseren van zomervakantieweek voor senioren.

Heeft u een nieuw idee? Laat het ons weten, dan gaan wij samen met u kijken of we het idee kunnen verwezenlijken.