Actief zijn

Voor jezelf en voor de samenleving

Actief zijn betekent meedoen. Door mee te doen draag je bij aan de samenleving. Er kunnen veel redenen zijn om actief te willen zijn en elke reden is een goede reden. Je doet mee omdat je iets wilt betekenen voor je medemens en voor je buurt. Of voor je plezier, omdat je iets wilt leren, om je te ontwikkelen of werkervaring op te doen, om mensen te ontmoeten, omdat je het leuk vindt om anderen te helpen of voor de gezelligheid.

Meedoen kan op veel manieren en op veel plaatsen in het dorp of de stad. Dat kan door bij een vereniging te sporten, door een cursus te volgen, door naar de bibliotheek te gaan, of bijvoorbeeld door actief te zijn op de school van de kinderen. En het kan ook in een verenigingsgebouw of actief zijn voor je buren in je eigen straat.

Wil je als vrijwilliger of actieve buurtbewoner in samenwerking met ons een eigen initiatief in de buurt realiseren dat de leefbaarheid ten goede komt? Dat kan.
Welzijn Bommelerwaard wil graag buurten en buurtbewoners versterken.

Actief zijn zorgt er ook voor dat je gezonder leeft. Dat is het streven van het team Sport en cultuur, dat activiteiten organiseert op het gebied van sport en cultuur in Zaltbommel.