Jaap van Strien

Organisatie schoolvoetbaltoernooien en jeugdkampen

Jaap is weliswaar al een aantal jaren met pensioen en vanwege zijn hoge leeftijd iets minder actief maar hij is nog steeds betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse schoolvoetbaltoernooien. En met veel plezier kijkt hij terug op de vele jaren waarin hij deze toernooien organiseerde voor de groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen in West-Bommelerwaard en Land van Heusden en Altena.

Als liefhebber van voetbal, Jaap heeft 40 jaar zelf actief gespeeld, én als leerkracht op de  D.W. van Dam van Brakelschool in Brakel, vindt hij het belangrijk om sport bij de leerlingen te stimuleren. Beweging en sport is immers belangrijk voor de groei en ontwikkeling van kinderen.

Bijna 90 teams deden ieder jaar mee. Op de voetbalvelden in de diverse dorpen werden  voorrondes gespeeld en de daaruit komende winnaars gingen weer door naar de volgende ronde om te strijden om het regionaal kampioenschap en daarna eventueel zelfs het landelijk kampioenschap.

Om zo’n regionaal toernooi te organiseren komt er veel bij kijken. Met de organisatiecommissie werd het programma voorbereid, werden uitnodigingen opgesteld en verzonden, teams samengesteld in categorieën jongens en meisjes, scheidsrechters geregeld, wedstrijdschema’s in elkaar gezet, afgestemd met alle voetballocaties, instructies uitgedeeld en noem zo maar op.

Om dit in goede banen te leiden, is het belangrijk altijd vrijwilligers te hebben!

Vrijwilligerswerk zit in de genen. Het is een hobby en je beleeft er veel plezier aan.

Vrijwilligerswerk zit gewoon in je. Nu is het tijd voor de volgende generatie. Jaap geeft graag de boodschap mee aan nieuwe vrijwilligers dat als je iets leuk vindt, je het ook kunt. En het is prachtig om iets voor een ander te kunnen betekenen. Als de kinderen zich jaarlijks weer met enthousiasme opgeven voor het toernooi, dan weet je dat je het goed hebt gedaan.

wil je meer weten over vrijwilligerswerk?

We bespreken graag de mogelijkheden!
Share on facebook
Scroll naar top