Ambassadeur van vrijwilligerswerk

            

           

Wilt u een ambassadeur zijn voor vrijwilligerswerk?

Vrijwilligers zijn gezonder en gelukkiger! Dat moet u als vrijwilliger toch wel als muziek in de oren klinken. Dit kan een goede reden zijn om eens in uw netwerk te kijken of u anderen hiermee over de streep kunt trekken om zich ook in te gaan zetten op het gebied van vrijwilligerswerk. Het levert een goed gevoel op om iets voor anderen te mogen betekenen, maar het kan ook een zinvolle tijdsbesteding en nieuwe contacten opleveren, wat bij gevoelens van eenzaamheid veel kan betekenen.

We vragen met deze oproep dus niet om nog meer op uw eigen bordje te laden, maar om eens rond te kijken wie mogelijk in uw netwerk plezier zou beleven aan vrijwilligerswerk.

De digitale vacaturebank biedt een grote diversiteit aan vrijwilligerswerk met voor veel inwoners passend vrijwilligerswerk. U kunt eventuele nieuwe vrijwilligers wijzen op onze digitale vacaturebank met de vrijwilligersvacatures.

Maar er bestaat ook de mogelijkheid om via een persoonlijk gesprek te kijken waar de interesses liggen en wat passend vrijwilligerswerk zou kunnen zijn.
Daarvoor kan contact op genomen worden met Mieke Erlings via de algemene contactgegevens. (Telefoon 0418-634231, Mail info@welzijnbommelerwaard.nl)


Enthousiast over uw vrijwilligerswerk?
Deel het met anderen en laat zien hoe waardevol het vrijwilligerswerk is!
We komen graag met nieuwe vrijwilligers in contact!


Een aantal voorbeelden van vacatures waar zeker vrijwilligers voor worden gevraagd zijn:

Tafeltje dekje zoekt met spoed.....
nieuwe vrijwilligers om maaltijden rond te brengen in Zaltbommel en de directe kernen daar omheen. Door allerlei omstandigheden zijn er te weinig chauffeurs, die ervoor zorgen dat ouderen kunnen genieten van een lekkere warme maaltijd.

Kasteel Ammersoyen zoekt vrijwilligers
Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden is één van de zeven voor publiek opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen. Zij zoeken voor diverse functies enthousiaste vrijwilligers.

Flexibel vrijwilligerswerk; Voor elk wat wils!
Het Meldpunt vrijwillige hulpverlening van Welzijn Bommelerwaard is er voor iedereen uit de Bommelerwaard die de hulp van een vrijwilliger kan gebruiken. Zij zoeken vrijwilligers voor maatjeshulpvragen, praktische ondersteuning, taalondersteuning, mantelzorg-ondersteuning en hulp bij het opbouwen van een sociaal netwerk.
(Welzijn Bommelerwaard, telefoon 0418-634231)

Vrijwilligers in actie voor Scouting Zaltbommel
SCOUTING daagt jeugdleden uit om op avontuur te gaan en eigen talenten te ontwikkelen in een ongedwongen sfeer. Voor de activiteiten van de Explorers (jongens en meiden tussen de 14 en 18 jaar) wordt met spoed vrijwilligers gevraagd voor wekelijkse bijeenkomsten op donderdag van 19.00 tot 21.30 uur in Zaltbommel

Met een beetje hulp een succesvolle schoolcarrière!
Stichting Orizon is op zoek naar vrijwilligers en specifiek naar begeleider(s) voor de Huiswerkbegeleiding, bedoeld voor kinderen van groep 7 en 8 in Zaltbommel, die baat hebben bij extra huiswerk en door omstandigheden in de thuissituatie daar niet goed aan toe komen. De Huiswerkbegeleiding wordt gegeven op maandag en donderdag van 16.00 tot 17.30 uur in Brede School de Zandkampen.  

Welzijn door extra helpende handen!
De Ned. Patiënten Vereniging zoekt een vrijwilliger (Kerkdriel e.o.) die van inventariseren en coördineren houdt om zo op een zorgvuldige manier een match te realiseren tussen een hulpvrager en een vrijwilliger. Dit vraagt een sociale houding richting het netwerk van de hulpvrager, goede contactuele eigenschappen en open staan voor mensen uit verschillende (kerkelijke) achtergronden. Ervaring in de zorg kan een pre zijn door de vaak complexe problematiek. Kortom een uitdagende vrijwilligersfunctie voor iemand, die zijn capaciteiten wil inzetten. De coördinator dient wel de doelstelling en visie van de NPV te onderschrijven.