» Begeleide omgangsregeling

Terug naar het vacature overzicht.

Details

Als vrijwilliger bij BOR bied je praktische hulp aan gescheiden ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar bij het nakomen van de afspraken over de omgangsregeling.

Hoe sneller een goed werkende omgangsregeling tot stand komt, hoe sneller kinderen een plek tussen hun gescheiden ouders kunnen vinden.

Als vrijwilliger…
Ondersteun je gescheiden ouders bij de uitvoering van de omgangsregeling. Zorg je voor een positieve en ontspannen sfeer waarin kind en ouders zich vrij voelen bij elkaar.
Het kind staat voorop. Zo bespreek je met ouders dat ze in bijzijn van hun kind beter geen ruzie kunnen maken en niet negatief over de andere ouder moeten praten.
Bied je, indien gewenst, praktische hulp aan gescheiden ouders. Zo kijk je bijvoorbeeld samen met hen welk spel het beste bij hun kind past, zorg je voor een veilige, kindvriendelijke inrichting thuis of geef je tips over hoe ze kunnen omgaan met het stellen van grenzen.


Sector:
Overig
Doelgroep:
Divers
Soort werkzaamheden:
Vrijwillige zorg en ondersteuning
Locaties:
Bommelerwaard, Buiten de regio, Op locatie
Vacaturenummer:
14937

Extra informatie

Functie-eisen

Ben jij één van onze nieuwe vrijwilligers?
Je hebt een hart voor (scheidings) kinderen. Je bent stressbestendig Je kunt een neutrale
houding innemen tussen ouders. Je hebt levenservaring, je kunt goed luisteren en
hebt belangstelling voor anderen. Je bent één dagdeel per week/ 14 dagen beschikbaar (na schooltijd en/ of in het weekend). Je bent bereid deel te nemen aan trainingen Een auto
is makkelijk, maar niet noodzakelijk.


Wat heeft u de vrijwilliger te bieden?

Wat krijg je ervoor terug?
Uitdagend, leuk en interessant werk. Een voorbereidende training. Professionele
begeleiding, altijd iemand om op terug te vallen. Geregeld contact met collega vrijwilligers met wie je ervaringen kunt uitwisselen. Interessante themabijeenkomsten, reiskostenvergoeding en een goede verzekering tegen schade en ongevallen.


Wat maakt het werk de moeite waard?

“Dat is wat je doet als BOR-vrijwilliger bij Humanitas. Je begeleidt gescheiden ouders en hun kinderen in een goede omgangsregeling met de niet-thuiswonende ouder. Geweldig mooi werk: je ziet mensen echt opleven!”
Aan het woord is Hein Claassen. Hij heeft inmiddels al aardig wat kinderen met hun niet thuiswonende ouder begeleid. Hein is al geruime tijd BOR-vrijwilliger in het Rivierengebied. “Stelregel bij Humanitas is dat de vrijwilliger naast de mensen staat en niet boven hen. Een prima uitgangspunt, dat ik ook in mijn tijd als onderwijsman steeds heb gehanteerd. Het werkt het best als je niet te belerend wilt zijn. Zet mensen in hun kracht en laat ze zoveel mogelijk hun eigen kar trekken.”
BOR Rivierenland wordt vaak gevraagd om te bemiddelen in situaties waar kinderen door echtscheiding één of beide ouders al maanden, soms jaren niet hebben gezien. Ouders komen door allerlei oorzaken niet zelf tot een goede omgangsregeling. Vrijwilligers zijn dan onmisbaar.
Hein Claassen:
“Na mijn onderwijsloopbaan wilde ik mijn ervaring in het werken met kinderen en hun ouders niet verloren laten gaan. Ik besteed graag een deel van mijn vrije tijd aan de BOR-begeleiding. Elke zaak is weer nieuw en uniek. Het werk blijft verrassend en afwisselend. Helemaal mooi is het als je een traject succesvol kunt afsluiten. Dat lukt jammer genoeg niet elke keer maar gelukkig wel vaak genoeg om dit inspirerende werk te blijven doen!”

BOR-Rivierenland roept vrijwilligers op om zich te melden.


Overige details
  • Contract: Ja
  • Vergoeding: Reiskosten/onkosten
  • Biedt de organisatie scholing aan? Ja
  • Proeftijd: In overleg
  • Rolstoeltoegankelijk: Ja
  • Geschikt voor anderstaligen: In overleg

  • Opmerkingen

Dagdeel

overdag


Werktijd

in overleg


Frequentie

Langdurend


Over deze organisatie

Doelstelling organisatie

Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden, en met behulp van een gekwalificeerde vrijwilliger, op eigen kracht iets aan hun situatie willen veranderen.
Humanitas heeft een ANBI status.

Belangrijkste activiteiten

HomeStart
Thuisadministratie
JouwMentor
Steun bij Verlies.

Aantal betaalde krachten bij org.

0 tot 5

Aantal vrijwilligers bij organisatie

50 of meer

Verzekering

WA

Reageren op deze vacature

Om te kunnen reageren op deze vacature moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

Heeft u nog geen account bij Welzijn Bommelerwaard? Klik dan hier om u te registreren.