» Geven van ondersteuning aan mensen die nieuw zijn in NL

Terug naar het vacature overzicht.

Details

Soms heb je als nieuwkomer/statushouder iets langer de tijd nodig om je weg te vinden in onze samenleving en de Bommelerwaard.
We zijn daarom op zoek naar vrijwilligers die zich in willen zetten voor nieuwkomers/statushouders, die hun begeleidingstraject (bijna) hebben afgesloten hebben bij vluchtelingenwerk en zich nog niet op eigen kracht kunnen redden.

Mensen helpen en verder wegwijs maken. Hoe werkt het in Nederland bijvoorbeeld op het gebied van gezondheidszorg en opvoeding (als het een familie betreft).
Daarnaast helpen bij het uitbreiden van het sociale netwerk door bijvoorbeeld samen naar een speeltuin te gaan en zo contact te maken met andere moeders en vaders.
En/of het geven van brede praktische ondersteuning (samen boodschappen doen, koken etc.)
Indien nodig emotionele ondersteuning geven en helpen om de Nederlandse taal beter te leren spreken (gewoon door gesprekken te voeren). Ook maatjescontacten (samen iets leuks ondernemen) zijn erg welkom voor deze nieuwkomers.


Sector:
Zorg en Welzijn
Doelgroep:
Nieuwkomers/andere culturen
Soort werkzaamheden:
Administratief, Creatief, Cursus- en lesbegeleiding, Horeca/maaltijdverzorging, Informatie/Advies/Voorlichting, Maatje/buddy/bezoek, Overig, Sport- en spelbegeleiding, Tuin en buiten, Vrijwillige zorg en ondersteuning
Locaties:
Bommelerwaard, Huisadressen, Op locatie
Vacaturenummer:
13136

Extra informatie

Functie-eisen

Affiniteit met vluchtelingen en de wil om hen op een respectvolle manier te begeleiden, je kunnen inleven in mensen die veel hebben meegemaakt, empatisch vermogen hebben, de tijd willen nemen voor het opbouwen van een vertrouwensband, communicatief vaardig zijn en zelf stevig 'in je schoenen staan'.


Wat heeft u de vrijwilliger te bieden?

Begeleiding vanuit de consulenten vrijwillige hulpverlening van Welzijn Bommelerwaard. 2x per jaar een gezellige bijeenkomst met alle vrijwilligers van Welzijn Bommelerwaard.


Wat maakt het werk de moeite waard?

De dankbaarheid van de nieuwkomer, die zijn weg moet vinden in Nederland. Meer te weten komen over andere culturen, vergroten van je wereldbeeld. Ervaring opdoen voor werk/studie. Uitbreiden van je eigen netwerk.


Overige details
  • Contract: In overleg
  • Vergoeding: Onkosten
  • Biedt de organisatie scholing aan? In overleg
  • Proeftijd: In overleg
  • Rolstoeltoegankelijk: Nee
  • Geschikt voor anderstaligen: Ja

  • Opmerkingen

Dagdeel

overdag en 's avonds


Werktijd

In overleg en naar eigen agenda vrijwilliger


De activiteit vindt plaats op

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag


Frequentie

Langdurend


Meer informatie of reageren op deze vacature?

Dit is slechts een beperkte weergave van de vacature. Om de vacature in zijn geheel te bekijken moet u registreren of inloggen.

Om te kunnen reageren op deze vacature moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

Heeft u nog geen account bij Welzijn Bommelerwaard? Klik dan hier om u te registreren.