» maatjes gezocht

Terug naar het vacature overzicht.

Details

Bijna iedereen vindt het fijn om er eens op uit te gaan, iets leuks te ondernemen of een activiteit te ondernemen. Van een kopje koffie drinken tot naar de film gaan, van door de uiterwaarden wandelen tot samen op de tablet werken. Hierbij geldt ook vaak: samen is leuker dan alleen.

Bijna iedereen vindt het fijn om er eens op uit te gaan, iets leuks te ondernemen of een activiteit te ondernemen. Van een kopje koffie drinken tot naar de film gaan, van door de uiterwaarden wandelen tot samen op de tablet werken. Hierbij geldt ook vaak: samen is leuker dan alleen.
Niet iedereen beschikt over familie, vrienden, kennissen of buren waarmee hij/zij iets leuks kan ondernemen. Als iemand geen sociaal netwerk heeft, kan hij/zij in een isolement raken.

Welzijn Bommelerwaard brengt mensen die geen eigen netwerk hebben en de hulp van een vrijwilliger kunnen gebruiken in contact met mensen die iets voor een ander willen betekenen.

Hoe werkt het? Als vrijwilliger van Welzijn Bommelerwaard kun je aangeven voor welke hulpvragen je ingezet wilt worden. Vervolgens
krijg je met enige regelmaat een hulpvraag voorgelegd. Per hulpvraag kun je aangeven of je wel of niet wilt kennismaken met de hulpvrager. Tijdens een kennismakingsgesprek kan worden bepaald of er een klik en op basis hiervan ga je wel of niet het maatjescontact aan.


Sector:
Zorg en Welzijn
Doelgroep:
Divers
Soort werkzaamheden:
Activiteitenbegeleiding, Maatje/buddy/bezoek, Overig, Vrijwillige zorg en ondersteuning
Locaties:
Bommelerwaard, Huisadressen
Vacaturenummer:
12041

Extra informatie

Functie-eisen

Affiniteit met een kwetsbare groep inwoners van de Bommelerwaard en een integere houding t.a.v. hun situatie. De vrijwilliger staat stabiel in het leven, is communicatief vaardig, kan goed luisteren en heeft inlevingsvermogen. Hij/zij is zich ervan bewust dat opbouwen van vertrouwen tijd kost en dat het zich houden aan afspraken belangrijk is voor deze groep hulpvragers. De vrijwilliger kan een VOG (Verklaring omtrent gedrag) overleggen (deze zal worden aangevraagd door Welzijn Bommelerwaard).


Overige details
  • Contract: Ja
  • Vergoeding: Reiskosten
  • Biedt de organisatie scholing aan? Ja
  • Proeftijd: In overleg
  • Rolstoeltoegankelijk: In overleg
  • Geschikt voor anderstaligen: Nee

  • Opmerkingen

Dagdeel

overdag en 's avonds


Werktijd

In overleg en naar eigen agenda; vrijdag is geliefd


De activiteit vindt plaats op

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag


Frequentie

Langdurend


Over deze organisatie

Doelstelling organisatie

Welzijn Bommelerwaard is een onafhankelijke ondersteuningsorganisatie met als doel het op professionele wijze bevorderen van de sociale samenhang, de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie van inwoners van de gemeente Maasdriel en gemeente Zaltbommel. U kunt bij ons terecht voor informatie, advies, bemiddeling en ondersteuning op het gebied van wonen, zorg en welzijn.
De organisatie heeft een ANBI status.

Belangrijkste activiteiten

We hebben veel ervaring met de vraagstukken die u tegen kunt komen op het gebied van ouderenwerk, mantelzorgondersteuning, dementie, vrijwilligerswerk (inclusief vrijwillige hulp- en zorgvragen), jongerenwerk en maatschappelijke stage.

Aantal betaalde krachten bij org.

10 tot 50

Aantal vrijwilligers bij organisatie

10 tot 50

Verzekering

WA

Reageren op deze vacature

Om te kunnen reageren op deze vacature moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

Heeft u nog geen account bij Welzijn Bommelerwaard? Klik dan hier om u te registreren.