Mini-symposium mantelzorg & werk

 

MINI-SYMPOSIUM MANTELZORG & WERK
25 SEPTEMBER 2019 | 18.00-21.00 UUR

MANTELZORG & WERK, HOE DOE JE DAT?

Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) onder werkende mantelzorgers blijkt dat mantelzorgers verlangen naar een flexibele ‘baas’. Maar hoe maak je dat bespreekbaar? Wat zijn de mogelijkheden? En wat levert het op?

Ruim een kwart van de werkenden met een baan van twaalf uur of meer per week verleent mantelzorg, ongeveer twee miljoen Nederlanders. Meer dan de helft helpt een ouder, schoonouder of stiefouder. Hoewel de meesten vinden dat ze beide taken goed kunnen combineren, heeft een kwart er moeite mee. 4 procent vindt de combinatie erg zwaar.

Ontdek tijdens dit symposium dat er voor zowel mantelzorgers als werkgevers veel te winnen valt bij het bespreekbaar maken van de soms pittige situatie van werkende mantelzorgers. Veel mantelzorgers melden zich uiteindelijk ziek of nemen vakantiedagen op in plaats van zorgverlof, blijkt uit het SCP-rapport.

Voor wie

Werkende mantelzorgers, werkgevers en overige belangstellenden.

Programma

18.00 uur      inloop met koffie/thee en gelegenheid om een broodje te nuttigen
18.45 uur      opening door Burgemeester Van Kooten van gemeente Maasdriel
18.55 uur      presentatie over werk & mantelzorg door expert Ingeborg Mussche
20.00 uur      presentatie door Christien van Willigen, Rabobank
20.15 uur      presentatie door mantelzorger Christa Vonk, Brabantzorg
20.50 uur      samenvatting van de avond door avondvoorzitter  Eugenie Kaspori, directeur van                                        Welzijn Bommelerwaard 

Organisatie

Rabobank Altena-Bommelerwaard stelt haar deuren belangeloos open. Brabantzorg is co-organisator van het symposium en Burgemeester Van Kooten is bereid gevonden de avond te openen. Dankzij deze medewerking kan het symposium kosteloos worden aangeboden.
Het symposium is georganiseerd door de mantelzorgconsulenten van Welzijn Bommelerwaard: Mariëlla van Heck-van Steenis en Barbara van der Meer. Directeur van Welzijn Bommelerwaard, Eugenie Kaspori, neemt het avond-voorzitterschap voor haar rekening.

Praktisch

Datum:           25 september 2019
Tijd:                18.00 - 21.00 uur
Locatie:          Rabobank Altena-Bommelerwaard, Hogeweg 55, Zaltbommel
Kosten:           geen
Aanmelding:  tot 10 september via mantelzorg@welzijnbommelerwaard.nl

 

download uitnodiging