Museum plusbus

Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar, inschrijven  voor dit dagje uit is helaas niet meer mogelijk.

 

Beste mantelzorger,

 

U zult het mogelijk herkennen: het organiseren van een dagje weg samen met degene voor wie u zorgt kan een hele toer zijn. Vaak komt het er dan ook niet van. Daarom willen wij u van harte uitnodigen om, samen met diegene waarvan u mantelzorger bent, mee te gaan met de Museum Plus Bus. Deze dag is speciaal voor u tweeën. De rest wordt verzorgd. 

We hebben voor maandag 14 mei 2018 gereserveerd. Die dag rijdt de bus speciaal voor mantelzorgers uit de Bommelerwaard maar het Joods historisch museum in Amsterdam. Tevens zullen er een aantal vrijwilligers meegaan die een rolstoel duwen en/of uw partner begeleiden. U wordt hiermee mogelijk ontlast. 

De dag is speciaal voor mensen die zonder deze bus niet meer naar het museum zouden kunnen. De Museum Plus Bus biedt het vervoer en verzorgt het arrangement.

Wat gaan we doen?

De Museum Plus Bus haalt ons op bij de parkeerplaats bij Gambora in Gameren en brengt ons naar het Joods historisch museum in Amsterdam. Hier worden we gastvrij ontvangen met koffie of thee en aansluitend krijgen we een rondleiding. Tussen de middag staat er een lunch klaar. Tegen het eind van de middag brengt de Museum Plus Bus ons na een heerlijk cultureel dagje uit weer naar huis. Hieronder treft u het programma puntsgewijs aan.

 

Programma:

08.15 uur      verzamelen bij de opstapplaats: Middelkampseweg 2 te Gameren

08.45 uur      vertrek naar Amsterdam

10.15 uur      aankomt Joods Historisch Museum 10.30 uur      koffie/thee

11.00 uur      rondleiding

12.00 uur      gezamenlijke lunch

13.00 uur      gelegenheid tot zelfstandig rondkijken (vrijwilligers helpen hierbij)

14.00 uur      vertrek naar de Bommelerwaard

16.00 uur      aankomst in Gameren

De bus en het museum kosten u niets. Aan de gezamenlijke lunch zijn wel kosten verbonden namelijk € 12,50 per persoon. Dit bedrag dient u te voldoen bij het instappen van de bus (s.v.p. met gepast geld betalen).

Hoe gaan we naar het museum?

De Museum Plus Bus is een luxe touringcar die van alle gemakken is voorzien. Rolstoelen en rollators zijn onder in de bus te vervoeren. Het is mogelijk maximaal twee rolstoelen bovenin de bus te vervoeren. Scootmobielen kunnen niet mee. 

Wat is er in het museum? Het Joods Historisch Museum (JHM) is een fraai en toonaangevend museum, gevestigd in vier monumentale synagogen middenin het Joods Cultureel Kwartier (JCK). Er wordt een uniek beeld gegeven van het Nederlandse joodse leven in al haar facetten, toen en nu. Het museum bezit een uitgebreide multimediale collectie. Van schilderijen tot films en van gebruiksvoorwerpen tot 3D-presentaties. Daarnaast zijn er altijd een of twee tijdelijke tentoonstellingen.

Wilt u mee?

U kunt zich hiervoor opgeven bij Saskia Cornelissen of Barbara van der Meer. Bij voorkeur via de mail: scornelissen@welzijnbommelerwaard.nl of bvandermeer@welzijnbommelerwaard.nl. Telefonisch kan ook via 0418-634231 (in de ochtenduren). We horen graag of u een rolstoel of een rollator meeneemt en of u verder nog speciale wensen heeft. 

Heeft u geen vervoer om in Gambora te komen dan denken we graag met u mee. Bedenk dat wij hier wel voldoende tijd voor nodig hebben. Heeft u juist een plekje over in uw auto dan horen wij dat ook heel graag.

 

Trudy Dielissen

Barbara van der Meer

Saskia Cornelissen

 

 

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken