Alzheimer café Bommelerwaard

Iedere derde donderdag van de maand, behalve in de maanden juli en augustus. 
Partycentrum De Weesboom, Voorstraat 17, 5324 AT Ammerzoden.
Vanaf 19.00 uur is de zaal open en bent u van harte welkom.
Het programma start om 19.30 uur en wordt afgesloten om 21.30 uur. 
De toegang is gratis. 

Onderwerp: Leven met dementie


Als de diagnose is gesteld en u weet dat u of uw naaste dementie heeft betekent dat meestal het einde van een lange periode van onzekerheid. Maar het is ook een klap; Dementie is een ingrijpende ziekte en heeft een grote impact op u leven. Bij dementie leiden beschadigingen in de hersenen ertoe dat het functioneren geleidelijk achteruit gaat. Stoornissen in het geheugen vallen vaak het meest op. Maar ook alledaagse vaardigheden, spraak en besef van tijd kunnen worden aangetast. In het dagelijks functioneren van mensen leiden deze verschijnselen vaak tot lastige situaties. Denk aan lichamelijke verzorging, eten, alleen naar buiten gaan en autorijden.

Zo maar een greep uit voorbeelden waarmee men voor lastige keuzes
komt te staan.
Deze avond gaan we aan de hand van een korte film in gesprek met elkaar over leven met dementie en hoe hier op een goede manier mee om te gaan.
Gespreksleider Marten Tel en Nicole Faber

  • Heeft u problemen met het vervoer? Neem contact op met Stichting Welzijn Bommelerwaard T 0418 634231, uiterlijk tot 11.30 uur woensdag voorafgaande aan de Alzheimer Café avond
  • Wilt u informatie over activiteiten voor mensen met dementie of voor mantelzorgers? Neem dan contact op met Marielle van Heck, mantelzorg- consulent, 0418-634231 of mvanheck@welzijnbommelerwaard.nl
  • Iedereen die zorgt voor iemand met dementie vindt tips, informatie en ervaringsverhalen op www.dementie.nl
  • Alzheimer Nederland heeft uitgebreide themabrochures zoals “Leven met dementie” en “Dementie op jonge leeftijd”. U vindt ze op de informatietafel in het Alzheimer Café, maar u kunt ze ook downloaden van de website of bestellen via de webwinkel.
  • In de Alzheimer Assistent vindt u tips, steun en informatie voor mantelzorgers. Installeer deze app.
  • Kijk voor uitgebreide informatie ook op www.alzheimer-nederland.nl