Extra verrassing voor mantelzorgers in de Bommelerwaard

Geplaatst op 15 november 2018 10:09

EXTRA VERRASSING VOOR MANTELZORGERS IN DE BOMMELERWAARD

Afgelopen zaterdagmiddag konden mantelzorgers genieten van een heerlijke lunch ter viering van de Dag van de Mantelzorg. Het landelijke thema was dit jaar ‘Verras de mantelzorger’. Daarom werden de aanwezige mantelzorgers dit jaar éxtra getrakteerd in de vorm van een kadobon van restaurant In de Roos voor een ‘koffie of thee verwennerij’ voor twee personen.

Mantelzorgconsulenten Mariëlla van Heck-van Steenis en Barbara van der Meer, werkzaam bij Welzijn Bommelerwaard, zijn blij dat mantelzorgers door deze kadobon nogmaals een ontspannen moment tegemoet kunnen zien. Zij weten als geen ander dat als je intensief voor iemand zorgt, ‘af en toe even tijd voor jezelf hebben’ er vaak als eerste bij inschiet. Terwijl dat nu juist van belang is om het zorgen vol te houden.

Zowel Burgemeester Van Kooten van de gemeente Maasdriel als Burgemeester Rehwinkel en Wethouder Bragt van de gemeente Zaltbommel waren tijdens de viering van de Dag van de Mantelzorg aanwezig om de mantelzorgers te begroeten en hun waardering te laten blijken.
Burgemeester Van Kooten sprak de mantelzorgers toe. Hij haalde in zijn speech aan dat het mantelzorgen van nu, vroeger naastenliefde ‘heette’. Eigenlijk vindt hij dit een passender en mooier woord. Mantelzorg heeft immers alles met liefde te maken. Dit is ook de reden, zo zei Van Kooten, dat je mantelzorg niet kunt verplichten: omdat je liefde niet kunt afdwingen. Er is in de Bommelerwaard een grote bereidheid tot mantelzorgen en door deze mantelzorgers kunnen mensen onder andere langer blijven wonen in hun vertrouwde omgeving én kunnen ze ‘blijven mee doen’. Mantelzorgers verdienen volgens hem dan ook alle aandacht en waardering die mogelijk is. Vervolgens werden de zusjes Sophie en Michelle door de Burgemeester toegesproken en in de schijnwerpers gezet. Hun jongere zusje Nora heeft voortdurende zorg nodig en dit heeft logischerwijs grote impact op het leven van het gezin en de beide zussen. Niet alleen op het vlak van mee zorgen maar ook op de dagelijkse gang van zaken, vakanties, uitjes etc. Wethouder Bragt reikte aansluitend de St. Maarten Mantelzorgpenningen uit aan Sophie en Michelle.

De penning, die voor de 3de keer werd uitgereikt, staat echter centraal voor álle mantelzorgers, jong dan wel oud, die zich belangeloos voor een naaste inzetten. Deze vele honderden, wellicht wel duizenden inwoners van de Bommelerwaard die intensief voor iemand zorgen, worden allen met deze mantelzorgpenning geëerd.

Na afloop van de lunch en het theateroptreden van theatergroep ‘Rondom Gelukkig’ kregen alle aanwezige mantelzorgers door 2 medewerkers van restaurant In de Roos Zaltbommel een kadobon ‘voor twee’ uitgereikt. Mogelijk gemaakt door de Van Voorden Stichting, Stichting Jan Nieuwenhuyzen en restaurant In de Roos.

Mantelzorgers die niet de gelegenheid waren om bij de viering op 10 november jl. aanwezig te zijn, kunnen – indien zij bekend zijn bij Welzijn Bommelerwaard - de kadobon aanvragen door een mail te sturen naar mantelzorg@welzijnbommelerwaard.nl. Dit emailadres is ook te gebruiken om de nieuwsbrief voor mantelzorgers aan te vragen of om in contact te komen met de mantelzorgconsulenten van Welzijn Bommelerwaard