Zorgverzekering 2019

Geplaatst op 18 december 2018 12:01

 

Zorgverzekering 2019

Een goede zorgverzekering is belangrijk. De gemeente heeft voor inwoners met een laag inkomen, een collectieve zorgverzekering afgesloten met een nieuwe aanbieder: VGZ.

Omdat we merken dat inwoners veel vragen hebben over de nieuwe situatie/aanbieder organiseren wij een extra inloopspreekuur. Inwoners kunnen bij dit spreekuur met alle vragen omtrent de verzekering terecht.

Het inloopspreekuur collectieve zorgverzekering vindt plaats op donderdag 27 december tussen 10:00 – 12:00 op het gemeentekantoor van Maasdriel (Kerkstraat 45, Kerkdriel).

komt u in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering?

meest gestelde vragen over de collectieve zorgverzekering

 

zorgverzekering

Het is verstandig om ieder jaar de nieuwe premie en de vergoedingen na te kijken. Kunnen u en uw naaste(n) komend jaar nog bij dezelfde zorgverleners terecht?

Welke verschillende vergoedingen voor mantelzorg zijn er en wat kunt u er mee? Is een aanvullende zorgverzekering (nog) nodig?

  • Zorgverzekeraars kunnen aanvullende voorwaarden stellen aan de vergoeding van vervangende mantelzorg. Zo moet er bij sommige verzekeraars eerst toestemming worden gevraagd of kan de vervangende mantelzorg alleen bij een specifieke stichting worden geregeld.
  • Zorgverzekeraars die hulp bij mantelzorg dekken, bieden vergoeding voor vervangende mantelzorg, de mantelzorgmakelaar en mantelzorgcursussen.

Heeft u een laag inkomen dan kunt in aanmerking komen voor een collectieve zorgverzekering via de Gemeente Maasdriel  en Gemeente Zaltbommel