Mantelzorgcompliment

Mantelzorger? Dat verdient een compliment!

De persoon die zorg van u krijgt kan ook dit jaar het mantelzorgcompliment ter waarde van € 100,- aanvragen. Het mantelzorgcompliment is bedoeld voor mantelzorgers die langdurig en intensief een familielid, partner, vriend of kennis verzorgden in 2016. Het aanvragen van het compliment kan van 15 september tot 31 oktober in de gemeente Zaltbommel en van 1 oktober tot en met 30 november 2017 in de gemeente Maasdriel.

De zorgvrager kan het bedrag overmaken aan de mantelzorger.

Wie kan het aanvragen? De zorgvrager zelf kan het compliment aanvragen en geven aan één mantelzorger of verdelen onder meerdere mantelzorgers. Er kan maar één keer aangevraagd worden per zorgvrager.

Voorwaarden Een mantelzorger komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment als hij of zij:

  • in 2016 minimaal 3 maanden mantelzorg verleende;
  • voor minimaal 8 uur per week;
  • deze zorg onbetaald verleende.

Aanvragen? Het online aanvraagformulier vindt u vanaf 1 oktober 2017 op www.maasdriel.nl en staat al actief op www.zaltbommel.nl  Liever een papieren versie ophalen? Dan kunt u tijdens openingsuren terecht aan de balie van het gemeentehuis. Bellen mag natuurlijk ook. Dat kan via het algemene telefoonnummer 14 0418. U kunt dit nummer ook bellen als u nog vragen heeft over het mantelzorgcompliment.