Verzekering Zaltbommel

Zaltbommel heeft voor haar vrijwilligers en mantelzorgers

- een ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering;
- een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten bij de VNG vrijwilligerspolis.
Mantelzorgers zijn alleen meeverzekerd op de Ongevallenverzekering- en Persoonlijke Eigendommenverzekering.
Het eigen risico is geschrapt voor vrijwilliger en organisaties. De maatschappelijke stagiaires, de vrijwilligers van de toekomst, worden volledig 'meegenomen'  in de dekking.

Registratie of aanmelding is niet nodig en eenmalige projecten zijn meeverzekerd. Ook incidenteel grensoverschrijdend vrijwilligerswerk is meegenomen in de polis.

De verzekeringen van beide gemeenten kennen een secundaire dekking. Dit betekent dat na het indienen van de claim bij de gemeente eerst gekeken zal worden of de schade kan worden verhaald bij een andere (oudere) verzekering. Is dit niet het geval, dan neemt Centraal Beheer Achmea de claim ‘gewoon’ in behandeling.
Schade moet u melden bij de gemeente via een digitaal formulier. U en de gemeente wordt op de hoogte gehouden van de afhandeling.
Vrijwilligers die vrijwilligerswerk doen in een andere gemeente, zijn verzekerd op de polis van de woongemeente. Vrijwilligers uit een onverzekerde gemeente, die vrijwilligerswerk gaan doen voor een organisatie uit een verzekerde gemeente, zijn verzekerd via de werkgemeente. Het is overigens niet verstandig om als organisatie uw aansprakelijkheidsverzekering op te zeggen.

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de website van Zaltbommel: collectieve verzekering vrijwilligers.

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken