Cursusaanbod vrijwilligerswerk

Training, workshops & vrijwilligerswerk:

In Veilige Handen!
Is de veiligheid van kinderen en jongeren voor u binnen het vrijwilligerswerk ook een belangrijk item? Dan is deze training iets waar u niet aan voorbij kunt gaan.

Klik door voor meer informatie: In Veilige Handen

Filmpje Back to Basics 
Veel besturen zeggen dat hun vereniging “gezond” is. Dan gaat het meestal over formele en financiële zaken, de strategie en de structuur. Tegelijkertijd blijft het telkens weer een hele opgave om scheidsrechters, trainers en vrijwilligers voor de bar of schoonmaak te vinden. Dan blijkt de vereniging toch wat minder gezond.
Wat kun je daaraan doen?

Informatiefilmpje: Back to Basics

 

Digitale scholing!

Hieronder het aanbod:

* Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA) is online te volgen.

Waarom: 
Als organisatie/vereniging met kantine of bar, is het tegenwoordig verplicht dat de barvrijwilliger in bezit is van een IVA-certificaat.

Inhoud cursus:
De IVA bestaat uit twee delen: een informatief gedeelte en een test van je kennis.
Wanneer je de test met 30 vragen gehaald hebt krijg je via de mail een certificaat die je zelf kan printen en aan de organisatie geven. Zo kan de organisaties bij controle aantonen dat de barvrijwilligers een Instructie Verantwoord Alcoholschenken hebben gevolgd.

Kosten:
GRATIS. Voor vrijwilligers, minimaal 16 jaar.

Klik door voor meer informatie:
E-learningmodule voor Verantwoord Alcohol Schenken

 

* Online cursus verkeersregelaars;

NOC*NSF (Nederlands Olympisch Comité*Nederlandse Sport Federatie), 8 sportbonden, de politie en de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) hebben samen een online cursus verkeersregelaars georganiseerd.

Wie: Vrijwilligers 

Inhoud cursus: 
Om als vrijwilliger een instructieverklaring te behalen moet de organisatie zich eerst registreren bij Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL).

Kosten: GRATIS

Waar:
Deze cursus volgen? Meld je bij je organisatie aan. Zij kunnen zich registreren bij de SVNL. Zij ontvangen dan een code waarmee je de cursus kunt volgen.

Klik voor meer informatie: Verkeersregelaars.


* Online cursus vinden en binden van vrijwilligers

Wie: Vrijwilligers

Waarom: Voor organisaties om (nieuwe) vrijwilligers te vinden en te behouden. 

Inhoud cursus:
Wil je wel meer weten over het vinden en behouden van vrijwilligers, maar kom je tijd te kort om hiervoor een cursus bij te wonen? Dan is deze cursus heel handig!  Leer hoe je als vrijwilligersorganisatie succesvol vrijwilligers kunt werven en begeleiden. Na afloop ontvang je een persoonlijk plan van aanpak voor jouw organisatie. 

Kosten: GRATIS

Waar:
Er is een online cursus beschikbaar, oftwel E-Learning, 'Vinden en binden van vrijwilligers'. Meld je aan via  de vrijwilligerswerkacademie  en volg de gratis cursus.

 

* Online cursus Laaggeletterdheid signaleren

Wie: medewerkers buurtteams en vrijwilligers

In deze online minicursus kom je meer te weten over laaggeletterdheid, de omvang van het probleem en het belang van signalering. Ook krijg je tips over het aangaan van het gesprek en je krijgt informatie over hoe je je hulpvrager kunt doorverwijzen voor hulp op het gebied van lezen en schrijven.

Kosten: gratis

Het is een online cursus van Movisie en duurt 15 tot 20 minuten.

Volg de hierna volgende link naar de website, meldt u aan en start de cursus:
Cursus laaggeletterdheid signaleren

 

* Back to Basics: reflecteer op je professionele basishouding

Deelname: Gratis
Duur: 30 minuten
Voor wie: Sociale professionals

Wat leer je?
Je maakt kennis met de drie elementen van een effectieve professionele basishouding. Je reflecteert aan de hand van deze elementen en casuïstiek op jouw basishouding en drijfveren in je werk. Aan het eind van de module geef je aan wat je ambities zijn. Na het volgen van de module heb je de mogelijkheid om je aan te melden voor de live training. Hier gaan we dieper in op jouw uitdagingen.

E learning: reflecteer op je professionele basishouding.

 

Digitale trainingen Humanitas
Humanitas heeft ook een aantal digitale trainingen voor vrijwilligers (en mantelzorgers) Het gaat om korte trainingen die iedereen kan volgen, maar zeker een meerwaarde hebben bij de uitvoering van vrijwilligerswerk.
- Versterkend gesprek
- Empowerment
- Grenzen stellen
- Omgaan met emoties
- Netwerken versterken
- Vrijwilligers begeleiden
Voor meer informatie en het doen van de training, klik hier....

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken