Mantelzorg

De mantelzorgondersteuning is er voor een ieder die langdurig voor een naaste zorgt.

Mantelzorger ben je als je langdurig en intensief voor een hulpbehoevende, chronisch zieke of gehandicapte partner, ouder, kind, vriend of buur zorgt. Het grote verschil met vrijwilligerswerk is dat een vrijwilliger bewust kan kiezen voor bijv. een dagdeel per week een activiteit doen. Een mantelzorger overkomt het. Je rolt erin zonder dat je hier bewust om gevraagd hebt.

Veel inwoners uit Zaltbommel en Maasdriel zijn als mantelzorger actief en geven ondersteuning aan een familielid of bekende die hulp nodig heeft. Zij leveren een bijdrage van onschatbare waarde aan diegene die zij verzorgen. Zij dragen hierdoor niet alleen bij aan de leefbaarheid van die persoon maar ook voor zijn of haar omgeving. Als mantelzorger kan je voldoening krijgen van je taken en krijg je er veel voor terug maar mantelzorg kan ook heel zwaar zijn. Er kan veel op u afkomen waar u graag met iemand over zou willen praten.  Of u heeft vragen over praktische zaken of wilt hulp bij regeltaken.

Neem gerust contact op met de mantelzorgconsulent voor een gesprek. Dit kan ook bij u thuis plaatsvinden. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Zorgen voor een ander is niet altijd even gemakkelijk. Vooral als de zorg langere tijd duurt of heel erg intensief wordt. Er kunnen zich dan allerlei vragen en problemen voordoen.

  • Ik combineer werk en mantelzorg?
  • Hoe krijg ik tijd voor mezelf?
  • Hoe lossen andere mantelzorgers bepaalde knelpunten op?
  • Kom ik in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming?
  • Waar kan ik terecht voor hulpmiddelen?

De mantelzorgconsulent ondersteunt de mantelzorgers in de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel:

 

Inschrijven als mantelzorger

Bent u mantelzorger dan kunt u zich inschrijven. Wij houden u dan op de hoogte middels een digitale nieuwsbrief.
Link naar het inschrijfformulier.

 
Samenwerking van mantelzorg en professionals

In de zorg voor een ander komt er soms een moment waarop u als mantelzorger te maken krijgt met professionele hulpverleners. Dit kan zijn de thuiszorg, verzorgingshuis etc.

Voor professionals is het dan zaak om goed samen te werken met de mantelzorger. Zij zijn immers degene die de persoon die zorg nodig heeft, het beste kennen.

Klik hier voor meer informatie.

 
Nieuwsbrieven:

Januari 2016

Februari 2016

Maart 2016

In de vorige nieuwsbrieven heeft voor u relevante informatie gestaan over de mantelzorgwandeling, bibliotheek aan huis, verandering in de zorg, alzheimercafé .
Door middel van de hierna volgende link kunt u deze informatie nogmaals bekijken.  Vorige nieuwsbrieven

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken