Dementie

Welzijn Bommelerwaard heeft een dementieconsulent bij wie u terecht kunt voor informatie, advies, begeleiding en ondersteuning voor mensen met geheugenproblematiek.

                                       

Wordt het geheugen minder en heeft u een vermoeden van dementie bij uzelf of uw naaste, of is er sprake van beginnende dementie? In de Bommelerwaard werken zorg- en welzijnsprofessionals samen om u hierin te ondersteunen en te begeleiden. U staat er namelijk niet alleen voor. 

Vroeg signalering en diagnostisering is van groot belang. In sommige gevallen kunnen geheugenproblemen namelijk ontstaan door goed te behandelen aandoeningen die niets met dementie te maken hebben. Is er wèl sprake van beginnende dementie, dan kunnen er behandelingen zijn die in een groot aantal gevallen de verergering van symptomen vertragen en daarmee het welzijn van de persoon met dementie en de mantelzorger op een goed niveau te houden. Weten waar u aan toe bent door naar de huisarts te gaan, is essentieel voor het kunnen inspelen op wat komen gaat. Tijdige (h)erkenning is hierbij belangrijk. Denk aan het zelf regelen van bewindvoering, mag u wel of niet autorijden, regelen van een levenstestament of testament etc.

De dementieconsulent stelt samen met u en/of uw mantelzorger een zorgplan op, coördineert de ondersteuning in de thuissituatie en fungeert als eerste aanspreekpunt voor u en uw naasten.

Aan de inzet van de dementieconsulent zijn geen kosten verbonden.

Voor de gemeente Maasdriel kunt u contact opnemen met Saskia Cornelissen: scornelissen@welzijnbommelerwaard.nl.

Voor Zaltbommel kunt u contact opnemen met Cecile de Hoop en Thea Karels: 

Cecile.deHoop@brabantzorg.eu en Thea.Karels@brabantzorg.eu . Cecile en Thea werken bij brabantzorg en zijn via deze organisatie bereikbaar.

 

 

 

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken