Buurtsportcoach

Mijn naam is Jerry Lenoir en ik ben de Buurtsportcoach van de gemeente Zaltbommel. Ik ben sinds mei 2013 werkzaam in deze uitdagende functie.

Mijn werk bevat vele verschillende taken maar de 2 belangrijkste taken zijn het opzetten en uitvoeren van Sport- en beweegactiviteiten voor de jeugd van 4-25 jaar én senioren van 50+. Gezondheid is zeer belangrijk in ieders leven en daar is beweging een groot onderdeel van. Zonder voldoende beweging is er een grote kans op overgewicht en andere gezondheidsklachten. Mijn doel is daarom om zoveel mogelijk mensen in beide doelgroepen te bereiken en te laten bewegen. De deelnemers maken kennis met verschillende sporten en hopelijk stromen ze daarna door naar sportverenigingen om daar verder te sporten en bewegen. Sportverenigingen zijn namelijk onze partners waarmee we samenwerken om ons doel, iedereen aan het bewegen te krijgen, te voltooien.

Andere taken van me zijn: Verenigingsondersteuning, Toernooien organiseren en uitvoeren, Plus-Min-Mee (overlast), GALM Project(fit-test voor ouderen) en leefstijlcoach.

Leefstijlcoach

Een andere belangrijke taak van me is Leefstijlcoach. Als leefstijlcoach begeleid ik mensen in stappen die nodig zijn naar een gezonder leefstijl. Wat dat precies inhoudt is voor iedereen anders, maar het gaat vooral om de 5 BRAVO thema’s. Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning. Niet iedereen heeft te maken met dezelfde problemen, maar als u vragen heeft met betrekking tot gezondheid en gezonde leefstijl dan kan ik u hierbij ondersteunen en hopelijk verder helpen. Een voorbeeld kan zijn dat u graag wil gaan sporten, maar dat u niet weet wat het beste bij u past. Ik kan u dan adviseren wat het beste bij u past aangezien ik ook contact heb met alle verenigingen in Zaltbommel en weet wat ze aanbieden. Ik beschik niet alle wijsheid, maar ik heb de contacten om u de juiste weg te wijzen bij de juiste mensen. Als u vragen heeft of hulp nodig heb kunt u altijd contact opnemen via jlenoir@welzijnbommelerwaard.nl

 

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken